Coach Martine met de medaillewinnaars. Foto: PR
Coach Martine met de medaillewinnaars. Foto: PR

Mooie medailles voor de judoka's van Judo Zutphen

ZUTPHEN - Afgelopen weekend hebben de judoka's van Judo Zutphen mooie resultaten behaald op het grote internationale Heide Toernooi in Ede. Een aantal judoka's haalden het podium net niet, maar toch zijn er tien medailles mee terug naar Zutphen genomen. De coaches Anne en Martine waren super tevreden want er was weer flink geknokt.


FC Zutphen (zat.) speelt halve finale van de nacompetitie tegen Rouveen

ZUTPHEN - FC Zutphen treedt komende zaterdag om 14.30 uur aan in de halve finale van de nacompetitie tegen SC Rouveen. De wedstrijd vindt plaats op sportpark Rouveen aan de Korte Kerkweg 22. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de finale, die wordt gespeeld op neutraal terrein. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Quick "20 , dat via strafschoppen plaatsgenoot en tweede klasser De Esch liet degraderen, en Swift "64 uit Swifterbant.

SC Rouveen eindigde in de derde klasse D op de tweede plaats net boven Bas uit Biddinghuizen. Rouveen boekte afgelopen zaterdag thuis in de eerste ronde van de nacompetitie een eenvoudige 3-0 zege op Kloosterhaar. De ploeg beschikt, volgens insiders, over een goed team dat zeker de kwaliteiten bezit om in de tweede klasse mee te kunnen. Circa zeven jaar geleden speelde zowel Rouveen als FC Zutphen in de eerste klasse. In beide duels won FC Zutphen met klein verschil, en in dat jaar degradeerde Rouveen. Nu spelen beide ploegen weer tegen elkaar maar in geheel andere samenstelling en omstandigheden.

Afgelopen zaterdag bleek na de moeizaam tot stand gekomen 5-3 overwinning op BAS dat de verschillen klein zijn. Er zal daarom op sportpark Rouveen opnieuw een pittige finalewedstrijd moeten worden gespeeld door de jonge Zutphense ploeg. Na de zware wedstrijd tegen BAS, die bovendien onder tropische omstandigheden plaatsvond, zal moeten blijken of een ieder weer volop fit is. Er waren blessures van Jesse de Vries en Luuk Meijer, 2 belangrijke steunpilaren in het team. En ook Hugo Groters raakte geblesseerd. Zijn invalbeurt was helaas van korte duur. Maar verdediger Hidde Ruessink kan na 1 wedstrijd schorsing weer aansluiten bij de groep.

De beide trainers Arthur Isselman en Ido te loo zullen deze week ongetwijfeld een goed basisteam kunnen samenstellen. Maar minstens zo belangrijk is het feit of er meteen geanticipeerd kan worden op het in brengen van goede vervangers, mocht dit nodig zijn. Daarom is het van belang dat er een uitstekende team sfeer heerst, waarbij spelers in het veld alles voor elkaar over hebben, en alle neuzen dezelfde richting uit staan.

Het spelen van dit soort finalewedstrijden is het mooiste dat er is, en vormt een prachtige apotheose voor het team en de begeleiding.Er zullen zaterdag veel supporters naar Rouveen af reizen. Er is door enkele initiatiefnemers een extra bus gehuurd, waarbij een ieder tegen geringe vergoeding mee kan. Samen met het talrijke publiek uit Rouveen, dat ook vorige week aanwezig was, kan voor een mooie sfeer worden gezorgd.


Achterhoek Planetarium open voor publiek

TOLDIJK - Vrijdagavonden 14 juni en 5 juli van 20.00 tot 21.30 uur is het Achterhoek Planetarium open voor publiek.

Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bouwde Henk Olthof op zeer ingenieuze wijze meerdere planetaria. Heel bijzonder is de ruimtereis die men kan maken in Ruimteschip Aarde. Een aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Voor een onvergetelijke ruimtereis én de Ster van Bethlehem. Aanmelden via de website noodzakelijk wegens beperkte ruimte.


achterhoeksplanetarium.nl