Seizoenspresentatie 2019/2020 van de Hanzehof. Foto: Patrick van Gemert
Seizoenspresentatie 2019/2020 van de Hanzehof. Foto: Patrick van Gemert

Goede start verkoop nieuw seizoen Theater Hanzehof

ZUTPHEN - In de eerste dagen sinds de start van de voorverkoop voor theaterseizoen 2019/2020 heeft Theater Hanzehof ruim vijftien procent meer kaarten verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Niet alleen de steevast populaire 'grote namen' zorgden voor een hogere verkoop, maar ook over de complete breedte van het programma is een flinke stijging zichtbaar.

Op 14 mei presenteerde Theater Hanzehof het nieuwe jaarprogramma met voorstellingen en concerten in de Rabobank Theaterzaal en de Oosterberg Buitensociƫteit. De bijbehorende brochure staat in het teken van de medewerkers van het theater; de mensen die de voorstellingen mogelijk maken.
Bij zo'n stijging in de verkoop zou verwacht kunnen worden dat veel voorstellingen al uitverkocht zijn, maar dat is niet zo. "Voor 99% van de voorstellingen zijn gewoon nog kaarten verkrijgbaar. De stijging in de verkoop zit niet in een paar snel verkopende voorstellingen, maar is gelijkmatig verdeeld over het complete programma", zegt marketingmedewerker Jelle van der Meulen. Voorstellingen die al wel (bijna) volgeboekt zijn, zijn die van Fred van Leer, Herman van Veen, Patrick Laureij, Lenette van Dongen en Plien & Bianca. Een grote verrassing in de voorverkoop is cabaretier Jan Beuving. Met een optredens tijdens de brochurepresentatie wist hij het aanwezige publiek zo te overtuigen dat hij in de top van de verkoopcijfers meeloopt.

Theaterliefhebbers die voor 19 juli kaarten reserveren voor minstens vijf verschillende voorstellingen worden beloond met een Toegiftpunt. Daarmee kunnen ze gedurende het seizoen goedkoper naar een extra voorstelling.