Foto: PR
Foto: PR Foto:

Welkoop Zutphen geeft dieren de
ruimte met De Hooibergh

ZUTPHEN - In de Welkoop in Zutphen staat sinds kort De Hooibergh, een dierenonderkomen met twee konijnen als bewoners. De Hooibergh werd op 25 mei feestelijk geopend door wethouder Annelies de Jonge. Welkoop Zutphen is nog wel op zoek naar twee leuke namen. Diegene die de leukste namen achterlaat in de winkel of op Facebook krijgt een leuke verrassing als dank.

Welkoop Zutphen was al gestopt met de verkoop van konijnen en knaagdieren. Maar is met de komst van de Hooibergh weer twee huiskonijnen rijker. "Dieren houden in kleine verblijven is niet meer van deze tijd", zegt Mark Brinkman bedrijfsleider van Welkoop Zutphen. "We zijn bij Welkoop allemaal dol op dieren en verzorgen ze met veel plezier. Met de komt van de Hooibergh kunnen we op een verantwoorde manier en met veel passie laten zien wat er bij het houden van dieren allemaal komt kijken. Wij nodigen dan ook van harte iedereen uit om te helpen met de verzorging. En scholen om met leerlingen te komen. Ook zijn wij bereid naar de klas te komen en te vertellen over de verzorging van huisdieren. Zo willen wij de kennis over dieren en de natuur vergroten. En dit op een leerzame en leuke manier aan de jeugd overbrengen."

Samenwerking met kinderboerderij de Schouw
Welkoop Zutphen en kinderboerderij de Schouw maken tijdens de opening van de Hooibergh bekend te gaan samenwerken. "Samen willen wij de kennis over onze huisdieren vergroten. En zorgen dat dieren die door omstandigheden bij de kinderboerderij terecht komen en een tweede huisje zoeken, geplaatst kunnen worden." Tijdens de opening heeft Welkoop Zutphen mooie bloeiende plantjes verkocht, de gehele opbrengst van de verkoop zal worden gedoneerd aan kinderboerderij de Schouw. "We maken binnenkort de totale opbrengst bekend" zegt Mark Brinkman. Houd dus de Facebookpagina van 'Welkoop Zutphen' in de gaten.

Foto: PR