Warnsveldse Boys sluit
seizoen goed af

WARNSVELD - Zondag 26 mei stond de laatste wedstrijd op het programma, thuis tegen Spero. Orion was de terechte kampioen en Warnsveldse Boys was gedegradeerd. Verder was er nog van alles mogelijk, de derde periode moest nog beslist worden, Spero had nog 1 punt nodig om zeker te zijn van deze nacompetitie en zelfs AZC en Vorden waren nog niet zorgenvrij. Bij verlies dreigde de nacompetitie.

Spero, onder leiding van voormalig trainer van de Warnsveldse Boys Barten, wilde natuurlijk graag het benodigde puntje meenemen om zeker te zijn van de nacompetitie. De Boys konden vrijuit voetballen en dat was ook te zien. Er werd met veel inzet gespeeld en de drie spelers die het team gaan verlaten (Erik naar Longa en Kylion en Kiefer naar de Hoven) stonden in de basis. Spero heeft een paar goede spelers en ook die zorgden voor de nodige dreiging. Aan beide kanten waren er kansen en in de 20ste minuut kwam Spero op een 0 – 1 voorsprong. De bal werd van dichtbij hard ingeschoten. De Boys bleven echter voetballen en in de 30ste minuut kon Kylion Stelder de bal beheerst intikken. Fijn dat hij na 1 jaar afwezigheid (kruisband) in zijn laatste wedstrijd voor de Boys toch nog kon scoren. In de 44ste minuut scoorde Jesse Bickes op fraaie wijze de 2 – 1.

In de rust moest Sjoerd gewisseld worden (hamstring) en hij werd vervangen door Thom. De Boys bleven de betere ploeg en in de 69ste minuut scoorde Matthijs de Boer zijn eerste goal in het eerste van de Boys. Op zijn karakteristieke manier knalde hij de bal met een harde droge knal in het doel. Beide ploegen kregen hierna de nodige kansen. Spero benutte in de 80ste minuut een kans en kwam hiermee op 3 – 2 . Kylion en Kiefer kregen een publiekswissel en werden vervangen door Cas Lankhorst (talent van het jaar) en Vincent Palmeri. De laatste 10 minuten werd de voorsprong vastgehouden en konden de Boys hun laatste wedstrijd van het seizoen winnend afsluiten.

Daarna was het feest in de kantine. Speler en topscorer van het jaar werd Stijn Obdeijn. Man of the match werd deze dag het trouwe publiek dat altijd aanwezig is. Het eerste team en de begeleiders zijn daar dankbaar voor.

Ondanks dat in andere klassen teams met hetzelfde aantal punten nacompetitie ontliepen, is Warnsveldse Boys met 26 punten gedegradeerd. Maar het team heeft dit seizoen goed afgesloten, geen enkele schorsing opgelopen, spelers weer terug zien komen, spelers van lagere elftallen gaten zien opvullen, jonge talenten kunnen brengen en is voor volgend jaar voldoende gemotiveerd om snel terug te keren naar de tweede klasse.

AZC moet alsnog nacompetitie spelen. Zij waanden zich enkele weken veilig (hebben zelfs vierde gestaan) maar door de nederlagen van de laatste weken zijn ze alsnog in de problemen gekomen. Vorden heeft zich door het gelijkspel veilig gepeeld en Spero kan (ondanks de nederlaag) zich toch gaan opmaken voor de nacompetitie.