Kunst in Zutphen: Open atelierroute

ZUTPHEN - In Zutphen zijn vele kunstenaars dagelijks bezig met hun vak. Dat willen ze graag laten zien. Daarom doet ook Zutphen mee aan de landelijke atelierroute dat gehouden wordt op 22 en 23 juni.

Het publiek kan dan kennis nemen van wat er in Zutphen te zien is op gebied van de kunst. De ateliers van de deelnemende kunstenaars zijn open van 11.00 uur tot 17.00 uur op die dagen.

De tweede landelijke atelierroute vindt plaats op 16 en 17 november. Kijk op de website om te zien welke kunstenaars deelnemen aan Landelijk Atelierweekend.


landelijkatelierweekend.nl


Concerten Walburgiskerk

ZUTPHEN - Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdag 7 juni om 20.00 uur een concert op het Baderorgel van de Walburgiskerk in Zutphen. Het marktconcert vindt zaterdag 8 juni plaats om 12.00 uur.

Op het programma staan veel composities voor orgel die door de eeuwen heen populair zijn gebleven. Er klinkt muziek van o.a. Buxtehude, Sweelinck, Weckmann en Bach.
De toegang tot het concert is 12 euro (jongeren tot en met 16 jaar hebben vrij toegang).

Marktconcert
Op zaterdag 8 juni is er om 12.00 uur een marktconcert in de Walburgiskerk. Daar klinkt niet alleen het Baderorgel maar ook een tuba.

Bij veel mensen is de combinatie orgel en koper populair. Tijdens dit marktconcert wordt de tuba bespeeld door Benjamin Sars (1994) die studeert aan het Conservatorium Amsterdam. Het orgel wordt bespeeld door Matthias Sars. Hij studeert orgel
aan de Universität der Künste in Berlijn bij Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga.
De toegang is vrij en de kerk is open om 11:30 uur.

Alle informatie over deze concerten en voorverkoop is te vinden op de website.


www.baderorgel.nl