Foto: Hans ten Brinke
Foto: Hans ten Brinke Foto:

FC Zutphen wint met 3-2 van
Be Quick "28

ZUTPHEN - Ondanks dat er voor beide ploegen niet veel meer op het spel stond, was het zaterdag 25 mei op sportpark 't Meijerink een aantrekkelijke wedstrijd omdat beiden vol voor de winst gingen. FC Zutphen kwam door deze overwinning gelijk in puntental met Den Ham, maar eindigde op de 12de plaats door een slechter doelsaldo. Hierdoor treden de Zutphenaren komende zaterdag 1 juni thuis aan tegen BAS uit Biddinghuizen. De winnaar gaat naar de tweede ronde en de winnaar daarvan speelt de finale op neutraal terrein.

Bij FC Zutphen maakte doelman Siem Isselman, de zoon van interim trainer Arthur, zijn debuut. De doelman die in de JO-17 speelt keepte een volwassen partij. Ido te Loo had deze middag de leiding van het team. Vanaf dinsdag zullen Isselman en te Loo, tijdens de nacompetitie, het elftal gaan leiden.

Niek Bakkerweerd was geroepen tot man of the match, vanwege zijn uitstekende wedstrijd, die hij bekroonde met twee doelpunten. Rik Vlutters werd benoemd tot speler van het jaar bij FC Zutphen. En dat gebeurde op grond van zijn constant goede spel dat hij de afgelopen tijd heeft laten zien.

Daarna werd afscheid genomen van Freddy van den Bosch die de medische verzorging in de afgelopen jaren uitstekend verricht heeft.

Opstelling FC Zutphen
Siem Isselman, Hidde van Kalker ( 80. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, Jelle Macare, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber ( 55. Nathan Greven), Niek Bakkerweerd, Jesse de Vries.