Portretfoto Daniël Hermán Mostert. Foto: PR
Portretfoto Daniël Hermán Mostert. Foto: PR Foto:

Serie marktconcerten van start

ZUTPHEN - De serie marktconcerten start dit jaar weer op zaterdag 1 juni om 12.00 uur met een concert door bariton Daniël Hermán Mostert en organist Klaas Stok die het Ahrend- en het Baderorgel bespeelt.

Op het programma o.a. muziek van Heinrich Schütz (1585-1672), 'Quia fecit' uit Magnificat BWV 243, J.S.Bach (1685-1750), 'Herr Gott Abrahams' uit Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en enkele van de Biblische Lieder van Antoni Dvorák (1841 – 1904).

De toegang tot het marktconcert is vrij, er is collecte bij de uitgang. De kerk is om 11.30 uur open.

Zondagmiddag
Op zondagmiddag 2 juni is er om 16.00 uur een Evensong in de Walburgiskerk Zutphen waar het 'New Sion Choir for English Church Music' uit Diepenveen onder leiding van Jan van Dijk aan meewerkt. De liturg is Joost Baneke en de toegang is vrij met collecte bij de uitgang.


www.baderorgel.nl


Première An Elephant Sitting Still bij Luxor

ZUTPHEN - Luxor Theater heeft op vrijdag 7 juni weer een landelijke première met de film An Elephant Sitting Still van de Chinese regisseur Hu Bo. Aanvang: 19.30 uur. Daarna ook te zien op zondag 9 juni om 19.00 uur.

Gedurende een etmaal kruisen de paden van vier mensen: een veel gepeste jongen, een pubermeisje dat een loopgravenoorlog voert met haar moeder, een gepensioneerde man die door zijn kinderen op straat is gezet, en een straatschoffie dat een schuldgevoel heeft over de zelfmoord van zijn vriend. Ze verlangen er allemaal naar de afgelegen stad Mazhouli te bezoeken, waar volgens een legende een olifant roerloos op één plek schijnt te zitten, niet gehinderd door de waanzin van alledag.

Nadat hij met zijn romans grote indruk had gemaakt in China's literaire kringen, debuteerde Hu Bo met dit meeslepend filmepos over wanhoop en malaise in een kleine Noord-Chinese stad. An Elephant Sitting Still is een relativerend maar ook aangrijpend drama dat de Fipresci Prijs won op het Berlinale Film Festival en door filmcritici en cinefielen meteen is ontvangen als een meesterwerk.

Kaarten en reserveringen aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Terug naar de tijd van Mozart

ZUTPHEN - Op Eerste Pinksterdag, zondag 9 juni vanaf 16.00 uur, verzorgt Anders Muskens een concert in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen.

De Canadese fortepianist en klavecinist rondde zeer recent zijn masterexamen fortepiano af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Muskens neemt het publiek mee naar de tijd van Mozart en brengt een programma met werken van o.a. Carl Philipp Emanuel Bach, Joseph Haydn en Mozart zelf. Ook het instrument waar hij op speelt komt uit die tijd: een Heilmann fortepiano uit 1790. Als afsluiting speelt Anders Muskens een eigen compositie, Free Fantasy Improvisation.

Voor meer informatie over het concert en het bestellen van kaarten, zie de website.


www.geelvinck.nl


Naam nieuwe dansschool:
More MoveZ

ZUTPHEN - In en rond de Muzehof aan de Coehoornsingel in Zutphen was het zondag 26 mei een drukte van belang. Daar werd de jaarlijkse Open Dag gehouden van 11.00 tot 14.00 uur. Met workshops en optredens muziek, dans, circus en speciale gast rapper Pjotr. Bijzonder veel bezoekers en leerlingen uit de wijde regio Lochem/ Zutphen kwamen hier op af. Ook werd deze dag de naam van de nieuwe dansschool onthuld: More MoveZ.

Al vroeg waren er in de stad al flashmobs (een onverwachte choreografie op locatie waarbij 'langslopend publiek' in een dans lijkt uit te barsten). Tijdens de flashmob werd de naam onthuld. De Dansschool in de Muzehof is overgenomen door twee van Muzehof's enthousiaste en ondernemende dansdocenten, te weten: Mareike MacLean en Romy Beumer.


Expositie Annemarie Hakvoort

ZUTPHEN - Bij Geluksvogels aan de Spittaalstraat 3 in Zutphen zijn een aantal werken van Annemarie Hakvoort (Rotterdam, 1975) te bewonderen. De expositie loopt tot eind juni en is te bezoeken tijdens de openingstijden.

De in Hengelo (Gld.) wondende Annemarie ontdekte haar passie voor schilderen op haar zeventiende. De doeken ademen het voorjaar en de kleuren zijn fris en contrasterend.


www.annemariehakvoort.nl