Eddy Boerman (r) behaalde brons. Foto: PR
Eddy Boerman (r) behaalde brons. Foto: PR Foto:

Eddy Boerman uit Warnsveld haalt brons op NK Para-Badminton

WARNSVELD - De Nederlandse kampioenschappen Para Badminton 2019 vonden voor het vijfde jaar op rij plaats in Veenendaal in samenwerking met Badminton Duo Vereniging Veenendaal. Op zaterdag 25 mei streden de spelers in de verschillende categorieën om de hoogste eer. Eddy Boerman uit Warnsveld behaalde in de categorie herendubbel staand, het brons met zijn partner Guus Maassen. Wethouder Martijn Beek verrichtte de prijsuitreiking.


Taco Lourens en Jan Willem van Schooten vertrekken bij FC Zutphen

ZUTPHEN - Het bestuur van FC Zutphen heeft, na overleg met alle betrokkenen, besloten de samenwerking met hoofdtrainer Taco Lourens en assistent trainer Jan Willem van Schooten, per direct te beëindigen. Er is te weinig steun voor de beide trainers om het team te leiden in de belangrijke nacompetitie, waarin FC Zutphen is terecht gekomen. FC Zutphen gaat per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de nacompetitie en ook voor het nieuwe seizoen. Zowel het bestuur als de technische commissie betreuren het ten zeerste dat men tot deze beslissing heeft moeten komen. Dit met name vanwege het feit dat zowel Taco Lourens als Jan Willem van Schooten echte clubmensen zijn, en zich altijd hebben ingezet voor FC Zutphen. In de afgelopen jaren vaak succesvol. De vereniging is hen daarom veel dank verschuldigd voor hun grote inzet en betrokkenheid, en wenst hen veel succes toe in hun verdere trainersloopbaan.


KVZ verlengt contract met hoofdsponsor GMB

ZUTPHEN - GMB is al bijna 10 jaar hoofdsponsor van KVZ. Het bedrijf heeft zich opnieuw voor drie jaar als hoofdsponsor aan de Zutphense korfbalclub verbonden. Onlangs ondertekenden directeur Gerrit Jan van de Pol en KVZ-voorzitter Henk Jan Milius het contract waarmee de overeenkomst wordt verlengd tot juli 2022.

KVZ is ontzettend blij met de stabiele, langjarige relatie met GMB en de belangrijke steun die het bedrijf als hoofdsponsor biedt. In ruil daarvoor is GMB uiteraard goed zichtbaar met het logo op de wedstrijdkleding, op de sponsorborden langs het hoofdveld en valt vooral de beeldbepalende GMB-korf op het dak van het clubhuis goed op.


Zelfverdediging: probeer Krav Maga

ZUTPHEN - Op 1 juni van 12.00 tot 15.00 uur houdt Krav Maga instructeur Jason van der Zeeuw (26) een geheel gratis Open Dag aan de Paulus Potterstraat 12 in Zutphen. Tijdens deze open dag zal hij ingaan op verschillende escalaties van geweld. Van ongewapende aanvallers tot meerdere aanvallers met wapens. Geïnteresseerd? Meld je vóór 1 juni aan via e-mail: jason@kravmaga-oostnederland.nl of Whatsapp: 06-22892087.


Spectaculaire roeitocht doet ook Zutphen aan

ZUTPHEN - Op zaterdag 1 juni komt het vlaggenschip The Vin van KiKaRoW langs Zutphen als onderdeel van 'rondje Nederland'. De monstertocht van in totaal 1500 kilometer is op 13 april gestart in Uithoorn en finisht op 14 juli in Utrecht. Op 1 juni vaart de viermansboot de etappe Arnhem-Deventer. Na een korte stop rond 14.45 uur bij Zutphense roeivereniging Isala vaart de roeiboot, begeleidt door roeiers van deze vereniging, door naar Deventer. Het doel van deze KiKaRoW is minimaal een half miljoen euro bijeen te brengen voor de LATER-studie van het Prinses Maxima Centrum, waar de langetermijneffecten worden onderzocht van de behandelingen die kinderen met kanker ondergaan.