Joël Nijhuis speelt Yp in de voorstelling Tiggeljong van Theaterproject De Hoven. Foto: PR
Joël Nijhuis speelt Yp in de voorstelling Tiggeljong van Theaterproject De Hoven. Foto: PR

Kaartverkoop Tiggeljong voortvarend van start

ZUTPHEN - De kaartverkoop voor de voorstelling Tiggeljong van Theaterproject De Hoven is voortvarend van start gegaan. Eén van de vier voorstellingen die het theatergezelschap zal opvoeren op 28 en 29 juni is direct al zo goed als uitverkocht. Voor de zaterdagmiddag voorstelling van 13.00 uur zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Voor de overige drie voorstelling van vrijdagavond en zaterdagmiddag en –avond zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.

De organisatie mocht 50 kaarten reserveren voor bezoekers uit Groningen die samen met Jan Bos (de schrijver van het boek Tiggeljong waarop het stuk gebaseerd is) de voorstelling komen bekijken.

De voorstelling gaat over de tijd van de steenfabrieken in Noord-Oost Nederland, eind 19de eeuw. In het stuk neemt fabrieksarbeider Yp ons mee naar die tijd waar de verschillen tussen arm en rijk groot waren en gunt hij ons een blik op zijn levensverhaal.

Theaterproject De Hoven is een initiatief van Inès Kok van Verzien Theater die met locatietheater verbinding in De Hoven wil realiseren door elkaar te ontmoeten en samen te werken. MHet project heeft in 2018 zijn eerste editie beleefd met de voorstelling ‘Waar ben je?’

De voorstelling Tiggeljong wordt viermaal opgevoerd op en rond het erf van een boerderij aan de rand van De Hoven op de volgende tijdstippen: vrijdag 28 juni om 19.00 uur en zaterdag 29 juni om 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro, per vier kaarten 25 euro.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van Verzien.


www.verzien.nl/hoventheater