Foto: PR
Foto: PR Foto:

Open Tuinendagen De Wildenborch

WILDENBORCH - Heel hard is er de afgelopen weken gewerkt in de tuinen van de Wildenborch om het park op zijn mooist te kunnen laten zien tijdens de Open Tuinendagen op 1 en 2 juni tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de tuinen opengesteld.

Bezoekers zullen verrast worden door alle kleuren groen van de bomen die – na een hele droge periode vorig jaar – toch weer vol in blad staan. Het rood van de beuken en de eerste bloeiers in de bloemenborders geven de tuin nog meer kleur. Maar er is meer: het gras is gemaaid, de heggen strak in vorm geschoren, de witte zandpaden en het heldere water in de vijvers. De monumentale beelden zijn prachtig uit hun winterbescherming tevoorschijn gekomen. De kuipen met citrusboompjes zijn weer uit de Oranjerie naar buiten gebracht. En tussen dat alles door, pronken de pauwen en broeden de meerkoeten, zingen de vogels en zwemmen de eenden.
Er is een route uitgezet, waar langs een nieuw kabouterverhaal voor de kinderen speelt over de kabouterkoning Sassafras. Op het voorplein is een kleine markt, waar jams, honing, plantjes, aardbeien, vogelhuisjes en dergelijke te koop zijn. Ook zullen de biologische boeren zich presenteren, evenals het STAAL museum (over Staring) uit Almen. In de theeschenkerij in het Koetshuis is allerlei lekkers te eten en te drinken verkrijgbaar. Ook is er een kleine expositie over de historie van de Wildenborch.

Locatie: Wildenborchseweg 20, Vorden. Toegang 6,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Honden worden niet toegelaten, ook niet aan de lijn.


www.wildenborch.nl


Werk Annie Elissen te zien in de theetuin

VIERAKKER – Annie Elissen – Groot Tjooitink exposeert in de Theetuin Vierakker aan de IJselweg 13 haar werken tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van 31 mei t/m 2 juni. De expositie is open tussen 11.00 tot 17.00 uur.

Na een jaar van afwezigheid als exposant van de Kunst4daagse is Annie Elissen weer terug. "Ik doe weer mee, op een plek waar ik vroeger vaak langskwam, op weg van mijn huis in Steenderen naar het voortgezet onderwijs in Zutphen," lacht zij. Annie blijft verder gaan met het experimenteren met verf op diverse materialen. Zij laat zich inspireren door oude meesters als Vermeer en Rembrandt, gecombineerd met werken van onder andere Jan Sluijters en Carel Fabritius. Daarnaast toont ze veel nieuw beschilderd porselein soms in Art Deco stijl, beschilderd glas en wat kleinere werken op hout.

De vier mede-exposanten van Annie in de Theetuin Vierakker zijn: Susanna Redeker – aquarellen, en illustratie, Sonja Tieks – fascinerende beelden, Jacqueline de Keijzer – kleine glaskunstsieraden en Ineke van Stiphout met haar Nuno-vilttechniek.

De Theetuin Vierakker is dicht tegen Zutphen aan gelegen. Er is voldoende parkeergelegenheid.