Open dag Gedenkpark de Oude Begraafplaats

WARNSVELD/ZUTPHEN - Van 24 mei tot en met 26 mei is het Weekend van de Begraafplaats. Op zaterdag 25 mei houden de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark de Oude Begraafplaats een open dag van 11.00 tot 15.00 uur. Er zijn rondleidingen en bezoekers kunnen deze dag vragen stellen over de verschillende vormen van afscheid nemen en begraven.

Gedenkpark de Oude Begraafplaats is een plek vol betekenis en verhalen. Tijdens de Dag van de Begraafplaatsen zijn er verschillende activiteiten. Zo geeft Joop Jansen (rondleider) om 13.00 uur een rondleiding over de verhalen van de begraafplaatsen. Om 14.00 uur geven Jaap Verhagen (opzichter) en Roel Hekkelman (werkleider Groen) van de gemeente Zutphen een rondleiding over de flora en fauna op de Oude Begraafplaats. Daarnaast zijn er informatie stands van uitvaartleiders en zijn er een steenhouwer en bloemist aanwezig.

Website gedenkparken
Op de website van de gedenkparken, www.gedenkparkenzutphen.nl, is uitgebreide informatie te vinden over de drie gedenkparken in gemeente Zutphen: Gedenkpark de Oude Begraafplaats, Gedenkpark de Ooster en Gedenkpark Warnsveld. In het park zijn niet alleen graven. Er is ook ruimte voor bijzetting van urnen en herdenkingen. De begraafplaatsen worden gedenkparken genoemd, omdat ze veel meer zijn dan begraafplaatsen alleen. Gedenkparken zijn een plek om dierbaren te herdenken, maar bezoekers kunnen er ook de prachtige oude bomen bekijken of nadenken over het leven op een 'mijmerbankje'.

Samenwerking
Gedenkpark de Oude Begraafplaats en de R.K. Begraafplaats werken samen aan de open dag voor de inwoners in Zutphen en Warnsveld. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer en stichting Terebinth organiseren gezamenlijk het zesde Weekend van de Begraafplaats.

De Oude Begraafplaats ligt aan de Warnsveldseweg 105. Kom op de fiets! Parkeren kan eventueel langs de Warnsveldseweg. Meer informatie over het Weekend van de Begraafplaats is te vinden op de website.


weekendvandebegraafplaats.nl