Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Foto: Jeroen Vroegindeweij
 Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Foto: Jeroen Vroegindeweij

ZUTPHEN - Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei organiseert de Wielersportvereniging ETP-Zutphen de 'Himmelfahrt fietstocht ', een aantrekkelijke tocht voor jong en oud. Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Voor de stadsfietsen routes van 15 en 40 kilometer.

Wielrennersroute is verkrijgbaar voor GPS en te downloaden op de website. De wielrenners kunnen vanaf 07.30 uur terecht in de kantine van ETP voor koffie, het vertrek is tussen 08.00 en 09.00 uur. Onderweg is er koffie met gebak en na afloop een belegd broodje met consumptie in het clubgebouw.

De stadsfietsenroute is verkrijgbaar op papier of voor GPS te downloaden op de website. Voor de stadsfietsers staat vanaf 08.00 uur de koffie klaar in de kantine en is het vertrek tussen 08.30 uur en 09.30 uur. Na afloop is er in het clubgebouw koffie, thee of fris met een plak cake.

Inschrijven
Kosten voor deelname aan de 95 en 120 kilometer is 10 euro (NTFU leden ontvangen 2 euro korting). Voor de 15 en 40 kilometer bedragen de kosten 2,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Inschrijven kan via de site van de ETP of op de dag zelf bij het clubgebouw aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen (sportpark Zuidveen) .

Be Quick (zo) en Voorst in evenwicht

ZUTPHEN - Afgelopen zondag speelde Be Quick 1 de allerlaatste thuiswedstrijd. Na 117 jaar verhuist het standaardelftal naar de zaterdag, waar het komend seizoen in de tweede klas uitkomt. Tegen Voorst werd dit feit echter niet bekroond met een overwinning; het werd een ietwat teleurstellend gelijkspel.

Beide ploegen speelden aanvallend voetbal. Maar er werd ook veelvuldig de lange bal gespeeld. In die fase was Voorst een keer gevaarlijk met een schot. Be Quick kwam in de 21ste minuut op voorsprong. Mark Becks kwam op rechts door en diens voorzet werd door Noud Veldscholten binnen geschoten, 1-0. Vijf minuten later had Nick Scharrenberg een tweede treffer op zijn schoen, maar na een zuivere pass van Saif Baig schoot hij van dichtbij hoog over. Na een wat mindere periode werd het duel weer wat aantrekkelijker en verhinderde keeper Lars Metselaar met een prachtige safe de gelijkmaker van Voorst. Aan de andere kant miste Brian Noppen een enorme kans. In die eerste helft ging het grotendeels gelijk op, maar had Be Quick wel meer mogelijkheden.

Meteen na de hervatting moest Metselaar alweer redding brengen en was het duidelijk dat Voorst de achterstand zo snel mogelijk wilde wegpoetsen.
Na een blessure moest Jordy Tempelman het veld verlaten; Victor de Haan verving hem. Ondanks hun noeste arbeid, lukte het beide ploegen niet om de bal lang in bezit te houden. In de 55ste minuut loste Dani Kersten Tim Turksema af. Voorst bleef echter best gevaarlijk met hun aanvallen, maar Metselaar bleek een betrouwbare sluitpost. In de 72ste minuut loste Jillert van Berkel Saif Baig af. Qua sterkte ontliepen beide teams elkaar nauwelijks, maar vier minuten voor tijd liet de thuisploeg zich toch nog de kaas van het brood eten na een nalatigheid achterin, 1-1.

Komende vrijdag speelt Be Quick de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit bij De Hoven. Aanvang 19.30 uur.

Warnsveldse Boys gedegradeerd

WARNSVELD - De Warnsveldse Boys zijn gedegradeerd. Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen DVC26 uit Didam op het programma. Een tegenstander met drie punten meer en een beter doelsaldo. Alleen winst kon de Warnsveldse heren redden van degradatie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met weinig echt uitgespeelde kansen. Na ongeveer 30 minuten spelen kwam de bal bij Jelger Ruikes terecht op de rand van het strafschopgebied. Met een goed geplaatst schot verdween de bal in de rechterbenedenhoek, 0-1 voor de Boys. DVC26 werd sterker en in de 42ste minuut tekende zij de gelijkmaker aan 1-1. De rust ging in met deze stand, dus alles was nog mogelijk. Omdat AZC geen partij was (gelet op het scoreverloop) voor Eendracht, die 1 punt boven de Warnsveldse Boys stond, werd de druk nog groter om te moeten winnen.

Na rust begon DVC26 sterk. Om zij moesten natuurlijk winnen om de aansluiting te behouden. In de 51ste minuut resulteerde dit in een 2 -1 voorsprong. In de 63e minuut werd de wedstrijd beslist 3 -1. Een prachtige goal en onhoudbaar voor Warnsveldse keeper Erik. Er waren volop kansen aan beide kanten, maar dit werd de eindscore.

Warnsveldse Boys sluit zondag het verblijf in de tweede klasse af met de wedstrijd tegen Spero. Verder neemt de club afscheid van keeper Erik Wijnbergen die naar Longa gaat. Ook Kiefer Duits en Kylion Stelder gaan de club verlaten en proberen ZVV De Hoven naar een hoger niveau te brengen. Warnsveldse Boys bedankt alle mensen die het eerste elftal van Warnsveldse Boys hebben gesteund en hoopt men volgend seizoen weer langs de lijn te mogen begroeten op weg terug naar de tweede klasse.