Stichting Boerderijschool start nieuw initiatief in Zutphen

ZUTPHEN - Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen scholen uit de gemeente Zutphen, Lochem en Bronckhorst kiezen voor een tijdelijke time-out plek voor leerlingen die dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn. Op een locatie net buiten Warnsveld begint stichting Boerderijschool een interventieklas. Kinderen kunnen 1 of 2 dagen per week naar de boerderij en zullen hier begeleid worden door een leerkracht/boerin. Scholen kunnen leerlingen aanmelden bij Stichting Boerderijschool. Geïnteresseerde ouders kunnen het initiatief bij school onder de aandacht brengen.

In de ontwikkelpilot in het schooljaar 2019 – 2020 is er ruimte voor leerlingen van verschillende basisscholen. Het boerderijprogramma wordt tijdens schooluren aangeboden en maakt deel uit van het onderwijs van meerdere basisscholen. De duur van het boerderijprogramma wordt bepaald door de behoefte van de leerling en de aansluiting op het onderwijs waar naar toe gewerkt wordt.

Geïnteresseerde scholen kunnen contact opnemen met Stichting Boerderijschool, projectleider Evelyne Schreurs: evelyne@boerderijschool.nl , T: 06 11277417


Zutphense scholieren in finale van Cleantech Talent Award 2019

ZUTPHEN - De scholierenteams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Talent Award 2019 zijn bekend. Negen teams van in totaal vijf scholen - het Isendoorn College, Het Stedelijk Zutphen, het Gymnasium Apeldoorn, De Waerdenborch in Holten en het Etty Hillecum Lyceum de Boerhaave in Deventer – strijden met hun innovatieve ideeën op het gebied van duurzame technologie om de Award. De finale vindt plaats op woensdag 29 mei om 15.30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis en aanmelden kan via de website.

Cheque van 500 euro
De scholieren presenteren hun project en beantwoorden aansluitend vragen van de jury. Die bekijkt welk project het breedst inzetbaar en het meest innovatief en duurzaam is. Het winnende team gaat naar huis met een cheque van 500 euro.

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. Voor studenten MBO, HBO en WO organiseert het Cleantech Center de Cleantech Battle. De finale daarvan vindt plaats op donderdag 6 juni.


www.cleantechcenter.nl/evenementen