Foto: Saskia den Hertog
Foto: Saskia den Hertog Foto:

MO11 FC Zutphen kampioen

ZUTPHEN - De MO11 van FC Zutphen heeft zaterdag afgerekend met de directe concurrent en is kampioen geworden in de tweede klasse.


Arcade wint sportiviteitsprijs

ZUTPHEN - Op woensdag 15 mei heeft basisschool Arcade de sportiviteitsprijs gewonnen op de sportdag voor basisscholen. Deze school heeft veel sportiviteit laten zien bij de spellen slagbal, lijnbal, trefbal en 'in-uit maken'. Op deze dag hebben ruim 600 kinderen gesport met hulp van veel vrijwilligers, ouders en leerlingen van de sportlijn van het Isendoorn. Natuurlijk werd er ook gespeeld om te winnen. De winnaarsbeker is gegaan naar de Prins Clausschool. Tweede werd de J.F. Kennedy en derde de Waaier. Het was een sportieve dag met heel erg mooi weer.


FC Zutphen komt net tekort tegen kampioenskandidaat DOS Kampen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft het afgelopen zaterdag net niet kunnen redden tegen kampioenkandidaat DOS Kampen. De Kampenaren spelen de laatste speeldag in Enschede tegen Sparta dat net zoveel punten heeft, maar een slechter doelsaldo. DOS heeft dus aan een gelijkspel genoeg. Na een 1-0 achterstand in de rust had FC Zutphen de mogelijkheden om na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar dat zat net niet mee. Na de 2-1 aansluitingstreffer in de 89ste minuut waren er zelfs nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ook dat mocht niet baten. In plaats daarvan eindigde de wedstrijd in 3-1.


Beweegprogramma voor 55-plussers

ZUTPHEN - Fit op leeftijd is een beweegprogramma van Hanzesport voor mensen van 55+ jaar. De oefeningen worden aangepast aan de individuele mogelijkheden. Iedere maandag komt men bij elkaar om samen te bewegen.

Doelgroep zijn de mensen die graag in een groep bewegen, maar niet in een sportschool individueel aan de toestellen. Inzet is een gevarieerd programma van dribbelen en beweegoefeningen waarmee alle ledematen aan bod komen. Elke maandag komt men bij elkaar op de locatie van Hanzesport, Deventerachterpad 1, Zutphen van 10.00 tot 11.15 uur.

De opbouw is globaal: warming-up, kern beweegprogramma, cooling- down en napraten bij koffie of thee. De oefeningen worden samen afgestemd op de mogelijkheden en wensen en bouwen geleidelijk op. Kosten:21 euro per kwartaal.

Voor opgave en meer informatie: Cees de Boer (info@orweb.nl of 06-51112960) en Jan Jansen (ainlyual@gmail.com).

Duel tijdens DOS Kampen en FC Zutphen zat. 1. Foto: Hans ten Brinke