Zelf een mix van schaal- en schelpdieren samenstellen bij AH Warnsveld. Foto: AH/Anneke Janssen
Zelf een mix van schaal- en schelpdieren samenstellen bij AH Warnsveld. Foto: AH/Anneke Janssen

Nieuwste winkelconcept van Albert Heijn

WARNSVELD - De Albert Heijn in winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld is na een ingrijpende verbouwing weer open. De winkel is een flink stuk groter dan eerst en heeft het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn gekregen. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Er zijn meer zelfscankassa's en grote beeldschermen door de hele winkel bieden informatie over seizoensproducten en recepten.

Opvallend is 'dry misting' op de groente- en fruitafdeling, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Verder is er een brede selectie verspakketten, maaltijdboxen en kant-en-klaarmaaltijden. "De sinaasappelpers levert verse jus d'orange", zegt supermarktmanager Mark Bakker. "Ook hebben we schepvis, verschillende bevroren visproducten zoals garnalen, mosselen, inktvisringen en rivierkreeft. Die kun je zelf naar behoefte scheppen."

De metamorfose van de Albert Heijn in Warnsveld maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden in 2019 circa 120 winkels omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept. Albert Heijn aan de Runneboom 2 in Warnsveld is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 21:00 uur, zondag van 11:00 tot 21:00 uur.


Openbare vergadering Dorpsraad

WARNSVELD - Dinsdag 4 juni vindt in 't Warnshuus een openbare vergadering plaats van de Dorpsraad Warnsveld. Aanvang: 20.00 uur.

Agenda: 1.Opening en welkom, 2.Ingekomen berichten en mededelingen, 3.Spreekrecht voor het publiek, 4.Verslag vergadering 12 maart 2019, 5.Mededelingen van de zijde van de gemeente, 6.Informatie door de clusters uit de Dorpsraad (Buitengebied, Evenementen en muziek, Kunst en Cultuur, Sport, Jongeren, Senioren, Wijken en buurten, Projectgroep buurtpreventie en Comité herdenkingen), 7.P.R., 8.Financiën en subsidieaanvragen, 9.Rondvraag en sluiting. Belangstellenden zijn van harte welkom.

De eerstvolgende vergadering zal worden gehouden op dinsdag 10 september 2019.


Twee open middagen Dierenweide 't Spiker

WARNSVELD - Op zaterdag 25 mei is de weide van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Dit doet men voor jong en oud die verhinderd zijn om door de week gebruik te maken van de openstelling. De weide is op dit moment op zijn moois, er zijn veel jonge dieren. Op woensdag 29 mei is het weer de laatste woensdag van de maand, dan is de weide eveneens geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Beide dagen zijn er verzorgers aanwezig , die toezicht houden en jong en oud kunnen vertellen over de dieren.


Collecte voor ziekte van Huntington

WARNSVELD/ZUTPHEN - Om geld op te halen in de strijd tegen de ziekte van Huntington, vindt er tussen 27 mei en 31 mei een collecte plaats in Zutphen en Warnsveld.

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. In Nederland hebben circa 1.700 mensen de ziekte van Huntington. Kansen op een geneesmiddel binnen 10 jaar, zijn veelbelovend. Maar daar is wel onderzoeksgeld voor nodig. Alle donaties gaan in zijn geheel rechtstreeks naar onderzoek. Meer informatie is te vinden op www.campagneteamhuntington.nl.