Café over leven en dood

ZUTPHEN - 'Leven is ook doodgaan, zullen we erover praten?' dat het thema van de bijeenkomst van Café Doodgewoon op donderdag 23 mei van 14.15 - 16.00 uur in Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106. Gratis toegang.

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommigen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt doodgaan (bijna) niet in het dagelijks leven. Voor veel mensen blijkt het moeilijk erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? Mensen staan vaak weinig stil bij hoe ze willen leven wanneer het sterven nabij is. En ook: hoe maak je duidelijk aan je omgeving wat je dan zou willen? De aanwezigen maken kennis met verschillende manieren om het gesprek over het levenseinde te voeren. Kijk eens op de site voor informatie en tips.

Café Doodgewoon is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden.


doodgewoonbespreekbaar.nl


Kijkmoment woningen Brink Zuid

ZUTPHEN - Geïnteresseerd in een woning in Brink Zuid? Of altijd al een kijkje willen nemen om te zien of het wonen in Brink Zuid iets voor u is in de toekomst? Tijdens de braderie bij winkelcentrum De Brink op 18 mei is er gelegenheid om enkele woningen te bezichtigen.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de braderie melden bij de medewerkers van Woonbedrijf ieder1. Ze kunnen dan met een medewerker van het wijkteam Zuidwijk Leesten Warnsveld naar het appartementencomplex om een woning te bekijken en te zien hoe fijn het wonen op de Brink Zuid is. De woningen op Brink Zuid zijn 55+ woningen, met op de begane grond een recreatieruimte van Stichting Perspectief waar activiteiten georganiseerd worden.

Braderie De Brink
Zaterdag 18 mei organiseert activiteitenteam De Uitwijk van 10.30 uur tot 16.00 uur een braderie rondom de Uitwijk, bij winkelcentrum De Brink in Zutphen. Buiten staan allerlei kraampjes en binnen is er een rommelmarkt. Naast Woonbedrijf ieder1 zijn er ook andere beroepskrachten uit de wijk aanwezig van de gemeente, politie en Perspectief om de bewoners in de wijk te ontmoeten. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen of gewoon een gezellig praatje.


www.dezuidwijken.nl/site


Ecokids beleven lente in de Heemtuin

ZUTPHEN - Op woensdagmiddag 22 mei van 15.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar op ontdekkingstocht in de Heemtuin bij de Kaardebol. Met al hun zintuigen beleven ze de natuur en gaan aan de slag met allerlei speelse opdrachten, ze zoeken de kleuren van de regenboog, lopen met hemelogen, speuren naar donzige dingen, maken een geurencocktail en klodderen met natuurvondsten een prachtig portret. Deelname 3 euro. Graag 2 dagen van tevoren opgeven via het aanmeldingsformulier op dekleinekaardebol.nl/ecokids.


Collecte om cultuur en natuur levend te houden

ZUTPHEN/WARNSVELD - Van 20 tot en met 25 mei vindt de 74e Anjeractie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. De helft van het opgehaalde geld is voor de eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. Ook leden van Excelsior, Collegium Vocale en BackCorner gaan langs de deuren om geld op te halen.

Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor muziekverenigingen, decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen of educatieprojecten op het gebied van natuur. Leden van bovengenoemde verenigingen komen in Zutphen en Warnsveld weer aan de deur met de bekende oranje collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in de eigen regio.


Genealogische dag

GORSSEL - Zaterdag 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur houdt de Werkgroep Genealogie van de Historische vereniging De Elf Marken te Gorssel haar vijfentwintigste Genealogische dag In de Protestantse Kerk, Hoofdstraat 27 in Gorssel. Vele standhouders zullen weer van de partij zijn, oude bekenden en ook nieuwe gezichten zullen dit jaar weer hun opwachting maken. De familie Roeterdink is dit jaar uitgezocht door de werkgroepleden. Een boekwerk van de familie Roeterdink is op deze dag te verkrijgen tegen betaling. Meer informatie over de genealogische dag is te vinden op de website.


www.deelfmarken.nl