Tessa kreeg een kunstwerk geïnspireerd op Frida Kahlo cadeau. Foto: Willem Bentink
Tessa kreeg een kunstwerk geïnspireerd op Frida Kahlo cadeau. Foto: Willem Bentink Foto:

Wethouder prefereert aanschuiven bij Tessa's Place boven wroeten in de aarde

ZUTPHEN - In een veld vol bloeiende boterbloemen bij De Kaardebol ligt het nieuwe lunch café Tessa's Place food & lounge. Tessa Harbers opende zaterdag 20 april al haar deuren, maar op donderdag 9 mei vond dan eindelijk de officiële openingshandeling plaats door wethouder Mathijs ten Broeke. De 'grand opening' werd zeer goed bezocht. Bezoekers liepen met armen vol bloemen over het zonnige terras en betraden met een glas champagne het restaurant.

Tessa's Place is een kleurrijke ruimte met een open keuken en een mooi vormgegeven bar van ontwerper Guus van Riet. In deze open keuken experimenteert Tessa met een diversiteit aan smaken. Zij kookt vegetarisch en ziet het daarbij als een uitdaging om ook vleesliefhebbers positief te verrassen. Mensen enthousiasmeren voor groenten, dat is haar missie. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal geproduceerd en de gerechten die ze maakt getuigen van creativiteit en durf.

Gedicht van stadsdichter heeft prominente plek gekregen in het restaurant

De gasten op de opening kregen uiteenlopende hapjes geserveerd. Bijvoorbeeld een bitterbal met blauwe kaas in sherry gedoopt, sushi van pastinaak, pizza van noten, zaden en tomaat of een bitterbal met oesterzwam en koffiemayonaise. Het duo Flower to the People met zang van Fleur Tolman en Frank Ong Alok maakte de sfeer compleet.

Het officieel gedeelte van de opening bestond uit een speech van wethouder Mathijs ten Broeke die zijn eerste kennismaking met de Kaardebol had als jochie met een schooltuintje. Aanschuiven bij Tessa's Place prefereert hij boven het wroeten in de aarde. Daarna volgde de onthulling van het gedicht van stadsdichter Merel Hubatka dat een prominente plek heeft gekregen op de muur van het restaurant. Vervolgens kregen een aantal mensen het woord die een belangrijke rol speelden in de totstandkoming van Tessa's Place food & lounge met tot slot Tessa Harbers zelf die overweldigd was door de toestroom van mensen en het enthousiasme van haar gasten.

Tessa's Place food & lounge zal van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur geopend zijn. Iedere eerste woensdag van de maand serveert zij ook 's avonds een viergangendiner. Dit maandelijkse diner zal een cultureel tintje krijgen door een combinatie met muziek, poëzie of een lezing. Verder is zij op afspraak geopend voor groepen en kunnen bedrijven ook gebruik maken van de vergaderzalen in het pand. Catering op locatie verzorgt zij met haar bedrijf DelicaTessa.

Veel gasten weten Tessa's Place al te vinden als de zon schijnt. Aan het terras grenst de vlindertuin en de speeltuin en waterpomp maken het tot een paradijs voor alle leeftijden.


Tessa's Place food & lounge

Harenbergweg 1, Zutphen

www.delicatessa.nl