Medewerkers van het Educatiepunt en de directeur van kindcentrum Lea Dasberg met lesmaterialen om te delen.  Foto: Yneke Vollemans
Medewerkers van het Educatiepunt en de directeur van kindcentrum Lea Dasberg met lesmaterialen om te delen. Foto: Yneke Vollemans Foto:

Nieuw deelplatform voor materiaal voor onderwijs

ZUTPHEN - Voor particulieren is het delen van materialen niet meer weg te denken, maar ook scholen hebben steeds vaker de wens om materialen te delen in plaats van zelf aan te schaffen. Zeker als het gaat om materialen die incidenteel, bijvoorbeeld voor projecten, nodig zijn. Dit is niet alleen financieel voordelig voor de scholen, maar past ook binnen een duurzame samenleving. Educatiepunt Zutphen heeft deze wens opgepakt en samen met scholen verder uitgewerkt.

Deze week is 'Heb jij voor mij…?' gelanceerd, een Facebookgroep voor leerkrachten van basisscholen en middelbare scholen in Zutphen en Warnsveld die met elkaar materialen willen delen om het onderwijs te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan materialen voor sport en spel, kunst en cultuur, onderzoeksmaterialen, bouwmaterialen, handwerkmaterialen, gereedschap maar ook bijzondere zaken zoals torso's, schelpen, 3D-printers, kostuums of bijzondere boeken.

Leerkrachten kunnen een bericht met vraag of aanbod plaatsen voor collega's van andere scholen. Als er een match is, maken ze met elkaar afspraken over het ophalen, gebruik en terugbrengen van het materiaal. Zo kunnen er inspirerende ideeën en mogelijkheden uitgewisseld worden en nieuwe vormen van samenwerking ontstaan.

Via de Facebookgroep kunnen ook berichten verspreid worden van bedrijven of particulieren die materiaal te leen of te geef hebben. De redacteur van het Educatiepunt zal dit aanbod publiceren.

Stichting Educatiepunt is ontwikkelaar van projecten voor en met scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, in Zutphen en Apeldoorn. Doel is het onderwijs te verrijken met leerzame initiatieven uit de omgeving en zo een bijdrage te leveren aan lokale verbinding.

Voor meer informatie over 'Heb jij voor mij…?' of voor het aanbieden van materialen vanuit bedrijven of particulieren mail naar info@educatiepuntzutphen.nl of bel met Iris van de Kamp via 06 4721 4907. Adres Facebookgroep: facebook.com/groups/hebjijvoormij.


Inloopspreekuur voor digitale vragen

EEFDE - Op dinsdag 21 mei start het maandelijkse inloopspreekuur voor digitale vragen bij de Buurtbieb Eefde in de foyer van Het Hart.

Heb je vragen over het online reserveren van boeken, wil je weten hoe je e-books kunt downloaden of heb je een vraag over de digitale dienstverlening en cursussen van de Bibliotheek? Elke derde dinsdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur kun je hiermee terecht in de foyer van Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde. Een deskundige medewerker van de Bibliotheek helpt met allerlei digitale zaken. Liever van tevoren een afspraak maken, bel of mail dan naar Willy Nijman: 06-22923470 / willy.nijman@graafschapbibliotheken.nl.
De spreekuren staan ook op de website in de agenda DigiBieb.


graafschapbibliotheken.nl


Marianne Thieme over Partij voor de Dieren

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 19 mei presenteert Marianne Thieme met een lezing haar nieuwe boek Groeiend verzet in de Graafschap Bibliotheek, Broederenkerkplein 2 in Zutphen.

Marianne Thieme is medeoprichter van de Partij voor de Dieren en sinds 2006 fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer. Tijdens de lezing gaat Thieme in op de ontstaansgeschiedenis en redenen voor het oprichten van de partij. Daarna is er ruimte om vragen te stellen en het boek te laten signeren. Inloop 13.30 uur, aanvang 14.00 uur, toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via mail.


zutphen@partijvoordedieren.nl


Kennismaken met Suppen

ZUTPHEN - De broers Ludo en Milan Pot bieden iedereen met een zwemdiploma de mogelijkheid om op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 van 12.00 tot 16.00 uur kennis te maken met Suppen (staand peddelen) in Zutphen. Er zijn momenteel 10 SUP's beschikbaar. Normaal kost het 7,50 euro per uur, maar nu kan men voor 2 euro per halfuur/per SUP board deze uitproberen. Locatie: Coehoornsingel 23. Voor meer informatie, zie de website.


supatzutphen@outlook.com

www.supinzutphen.nl


Opening jeu-de-boulesbaan

ZUTPHEN - Zondagmiddag 19 mei om 16 uur wordt op een feestelijke manier in de Bijentuin, Braamkamp, de jeu-de-boulesbaan geopend. Daaraan voorafgaand, om 15 uur, is er een 'Klapstoelconcert' met zangeres Jikke Mathilde Schepers.