Fietstochten Gilde van start

ZUTPHEN - Het seizoen bij het Fietsgilde is weer van start gegaan. De eerste fietstocht heeft al plaatsgevonden, maar met de andere acht tochten van 40 kilometer kan men nog meefietsen: 22 mei richting Toldijk, 7 juni richting Klarenbeek, 19 juni rondje Zutphen, 5 juli richting Lochem, 17 juli richting Bussloo, 2 augustus richting Harfsen, 14 augustus richting Hengelo en 30 augustus richting Dieren. Alle fietstochten starten om 10.30 uur vanaf wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen. Opgave kan altijd vanaf 10.00 uur voorafgaand aan de tocht.

Deelname is voor iedereen. Er wordt in een rustig tempo gefietst onder leiding van gidsen. De snelheid is ca. 15 km/h. De fietstochten zijn niet zwaar, maar gaan soms over onverharde fietspaden of wegen, en zijn niet geschikt voor scootmobiels. Gezelligheid staat voorop en het is niet verplicht om iedere keer mee te doen. De kosten per fietstocht zijn 4 euro (gecombineerd met een excursie 6 euro). Gepast betalen wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie, neem telefonisch contact op met Th. Polman via 0575 - 511 526.


In gesprek met Lodewijk Asscher

ZUTPHEN - In zijn net gepubliceerde boek 'Opstaan in het Lloyd Hotel' schrijft Lodewijk Asscher, de voorman van de PvdA, over zijn persoonlijke zoektocht na de verkiezingsnederlaag van 2017. Hij komt daarover vertellen in een interviewgesprek met journalist Menno Tamminga op 20 mei in Zutphen.

In zijn boek grijpt Asscher terug op zijn eigen familiegeschiedenis en zijn persoonlijke ontwikkeling als politicus. Hij onderzoekt aan de hand daarvan de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geeft zijn visie op politieke keuzes die volgens hem een eerlijke toekomst mogelijk maken.

In het eerste deel van de avond wordt Asscher geïnterviewd door Menno Tamminga, redacteur en columnist van NRC Handelsblad. In het tweede deel is er ruimte voor vragen en gesprek.

De avond wordt georganiseerd door de afdeling PvdA Zutphen-Warnsveld in samenwerking met Boekhandel Van Someren & Ten Bosch. Er zal gelegenheid zijn om boeken te laten signeren.

De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek op 20 mei om 20.00 uur. Adres: Broederenkerk, Broederenkerkplein 2, Zutphen.
Graag aanmelden via email: pvda.z.w@mail.com


Wegen naar een christelijke geneeskunst

ZUTPHEN - Volker Fintelman (1935) was jarenlang arts interne geneeskunde en medisch directeur van een ziekenhuis in Hamburg. Hij verzorgde daar de antroposofische geneeskunst. In 2017 verscheen zijn boek Die Wiedergewinnung des Heilens. Christelijke geneeskunst begint volgens de auteur met het scheppen van een mensbeeld naar lichaam, ziel en geest en waarin tegelijk de goddelijke schepping wordt beleefd. Hij ziet dit los van welke confessionele religie dan ook. Hij houdt een openbare voordracht in het Duits voor iedereen die op zoek is naar perspectieven aangaande ziekte, genezing en geneeskunst. In de zaal is vertaalhulp bij moeilijke passages aanwezig. Vrijdag 17 mei, 20.00 tot 21.30 uur, Johanneskerk, Badhuisweg 27, Zutphen. Kosten 10 euro. Aanmelden noodzakelijk: irtha@kpnmail.nl, 0575-572124.


Prieel Overtuin in ere hersteld

WARNSVELD - Zondag 19 mei is de Overtuin voor alle bezoekers weer opengesteld. Deze mooi bewaarde landschapstuin uit 1832 is een juweeltje in haar soort en heeft in elk jaargetijde een ander gezicht. En niet alleen de monumentale bomen en de weelderig tierende rododendrons en azalea's maken indruk, ook telt de tuin twee bijzondere rijksmonumentjes; een tennisprieel en een houten prieel uit circa 1900. Deze zijn onlangs weer gerestaureerd. De topgevel van het prieel laat aan de voorzijde fraai ornamenteel vakwerk zien, wat door het nieuwe verfwerk prachtig uit de verf komt. Verder is deze dag een expositie van Hanita Kooistra te zien, die nog tot en met 30 mei te bezichtigen is.


0575 – 559989

www.deovertuin.nl


Museum STAAL heeft een magazine

ALMEN - Museum STAAL heeft sinds vorige week haar eigen magazine. Op zaterdag 11 mei werden de eerste exemplaren uitgereikt aan vier Almense fotografen die allemaal een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het tijdschrift voor museum STAAL: Dik Windhouwer, Anke Kolkman-Boschloo, Joost Wiltink en Geert de Groot. Het blad wordt verspreid in Almen, op verscheidene locaties in de regio en natuurlijk bij museum STAAL.


www.museumstaal.nl