Be Quick (zo) heeft weinig moeite met SHE

ZUTPHEN - De uitwedstrijd tegen SHE was voor beide ploegen eigenlijk om des keizers baard, maar Be Quick wilde wel voortborduren op een paar achter elkaar gewonnen duels. En dat gebeurde tamelijk eenvoudig.

De bezoekers startten aanvallend en dat leverde al na vijf minuten succes op. Na een vlotte combinatie kwam de bal bij bij Saif Baig die soepel weg draaide van zijn tegenstander en de bal in de kruising joeg, 0-1. SHE poogde wel wat terug te doen, maar faalde. Het waren veelal lange ballen naar voren. Be Quick zocht het meer in combinatiespel en dat lukte bij vlagen heel aardig. Jillert van Berkel was na een corner met een kopbal dichtbij doelpunt twee. Pas in de 18de minuut moest keeper Lars Metselaar handelend optreden na een vrije trap van de thuisclub. Tien minuten later was het Sinan Albayrak die Be Quick na geklungel van de SHE-goalie op 0-2 zette. Hierna waren er een paar kansen voor de thuisclub, waar de 1-2 uit voortkwam. Kort hierna leek zelfs de gelijkmaker te vallen, maar de aanvaller miste. In de 44ste minuut eindigde Noud Veldscholten zijn solo met de 3-1. Op slag van rust kwam Jordy Tempelman nog in een goede positie, maar de voorzet kwam net iets achter hem.
De tweede helft begon een beetje bedaard, maar Be Quick behield wel het beste van het spel, waarbij met name Brian Noppen een sterke indruk maakte. In de 59ste minuut was Baig met een vlammend schot heel dichtbij een vierde treffer, maar in die fase sloop ook slordigheid in de ploeg. Rond de zeventigste minuut waren er twee wissels: Dani Kersten en Mark Becks kwamen voor Tempelman en van Berkel. Na een blessure van Noppen kwam Rick Lesman nog binnen de lijnen. Kersten had in de slotfase Be Quick nog een ruimere zege kunnen bezorgen, maar de SHE-keeper wist dat te voorkomen.

Komende zondag speelt Be Quick haar laatste thuiswedstrijd na 117 jaar. Voorst is te tegenstander. Volgend seizoen is het vlaggenschip op de zaterdag te bewonderen.