vier deelnemende schrijvers
vier deelnemende schrijvers

Vier Zutphense auteurs vertellen over recent verschenen boeken

ZUTPHEN - Zaterdag 25 mei is het weer Independent Bookstoreday, de dag dat de onafhankelijke boekhandel haar bestaan viert. In het kader hiervan organiseert V.d Brink Boek en Buro vanaf 14.00 uur een Zutphens schrijversfeestje.

Vier Zutphense auteurs presenteren zich en vertellen over hun recent verschenen boeken. Tevens is er gelegenheid kennis te maken, vragen te stellen en uiteraard zullen zij graag hun boeken van een handtekening voorzien. Aanwezig zijn: Hans Heesen over 'Naar Zutphen' , Eke Mannink over 'De Senators' en 'Zo stroom ik van je over', Klaartje van Setten over 'Onder sterren' en Gerdien Verschoor over 'Het meisje en de geleerde'.

Locatie: Beukerstraat 77. De toegang is gratis.


Jazzgitarist Jelle Willems bij Uffie's

ZUTPHEN - Op dinsdag 21 mei komt jazzgitarist Jelle Willems naar Zutphen met zijn band. Zijn band wordt aangevuld met Loran Witteveen aan de piano, Pedro Ivo Ferreira op contrabas en Tancrède Kummer op de drums. De avond start om 20.30 uur bij Uffie's aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. De toegang is gratis.

Na een periode te hebben doorgebracht in Parijs en daar lessen te hebben gevolgd bij vooraanstaande Europese musici als Nelson Veras en Bo van der Werff, ontstond er bij hem een grote behoefte naar het schrijven van eigen werk en het tot uiting brengen van een eigen, muzikaal geluid. De door hem geschreven composities zijn een resultaat van een lange interesse en studie naar de muzikale taal van de Franse componist Olivier Messiaen (1908 – 1992). De symmetrische structuren en toonladders die in de muziek van Messiaen te vinden zijn worden door Willems verwerkt in zijn composities en improvisaties.


Oosterse muziek in Wereldlokaal

ZUTPHEN - Orchestre Al Jamal brengt op zondag 19 mei betoverende muziek uit de wereld van 1001 nacht in het Wereldlokaal aan de Vispoortsingel 16 te Zutphen. De voorstelling begint om 12.00 uur. Behalve van Oosterse muziek en dans kan het publiek ook genieten van lekkernijen uit de Syrische en Palestijnse keuken.

Orchestre Al Jamal brengt traditionele en populaire Arabische muziek uit Syrië, Irak, Palestina, Libanon en Egypte, met veel improvisatie en soms een lichtelijk jazzy tintje. Het ensemble speelt en zingt enerzijds liefdesliederen en luistermuziek, waarbij er veel aandacht is voor improvisatie. Anderzijds feestmuziek, met stevige ritmes, waarbij iedereen de dansvloer op wordt gezogen, zoals bijv. bij de Palestijnse dabke-dans. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen.

Orchestre Al Jamal is voortgekomen uit het "Netwerk Migranten Muzikanten", dat zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor gevluchte musici, in de hoop werk voor hen te vinden in Nederland. Syrische, Jemenitische en Koerdische musici werken hierin samen met Nederlandse muzikanten. De groep bespeelt o.a. oosterse instrumenten zoals de ud (luit), darabuka (vaastrommel) en diverse raamtrommels en ook een heel bijzonder nieuw instrument uit Zwitserland: de hang.

Entree 15 euro (scholieren en studenten 10 euro, kinderen van 6 t/m 12 jaar, asielzoekers en minima 5 euro. Reserveren is mogelijk t/m vrijdag 17 mei. Mail naar info@wereldmuziek.nl en maak het juiste bedrag over naar bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook kaarten aan de zaal kopen (contant, niet pinnen).


wereldmuziek.nl

migrantenmuzikanten.nl


Zangtrio geeft kijkje in muzikale keuken

GORSSEL - Op 25 mei komt geeft zangtrio Rouxlala bij Openluchttheater Gorssel een kijkje in hun muzikale keuken waarin de ironie van de kleinkunst, het verhalende van folk en de snik van smartlappen tot een smakelijk geheel worden vermengd. Deze keer treden ze op met hun nieuwste voorstelling 'Meisjes'. Aanvang 20.00 uur.

Rouxlala bestaat uit de drie zangeressen van de voormalige formatie Mama Roux. De drie dames, Mieke Rous, Tynke Luske en Daan Kien brengen muziek van geheel eigen makelij. Het trio zingt over groot en klein menselijk leed, de kracht van de massa en de eenzaamheid van de enkeling. Met gezonde zelfspot weet Rouxlala van alle kommer en kwel een waar feest te maken. Bewapend met emmers, pannen en flessen geven de dames een kijkje in hun muzikale keuken, waarin verschillende stijlen worden samengevoegd.

Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan/Molenweg. Parkeren kan zo'n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC 't Trefpunt, maar kom vooral op de fiets. De toegang is gratis, een bijdrage in de 'melkbussen' bij de uitgangen wordt op prijs gesteld. Bij slecht weer vindt het concert plaats in de Nederlands Hervormde kerk.


openluchttheatergorssel.nl