Uitreiking van het Roparun prijzengeld in de hal van het oude stadhuis in Zutphen. Foto: Willem Feith
Uitreiking van het Roparun prijzengeld in de hal van het oude stadhuis in Zutphen. Foto: Willem Feith

Zes Zutphense goede doelen
ontvangen Roparun prijzengeld

ZUTPHEN - Wethouder Laura Werger van de gemeente Zutphen reikte op woensdag 8 mei een symbolisch geldbedrag uit aan zes Zutphense goede doelen. Dit gebeurde tijdens de verdeling van de Roparun prijs 2018 in de hal van het oude stadhuis in Zutphen.

Deze goede doelen zetten zich allen in voor palliatieve zorg voor kanker. De organisaties moesten vooraf aangeven waarvoor zij het geld willen inzetten. In de afgelopen periode heeft de gemeente Zutphen de verschillende aanvragen van de goede doelen bekeken en in overleg met de Stichting Roparun de euro's verdeeld en goedgekeurd. Zes organisaties ontvingen woensdag 8 mei een cheque.

Van loopband tot ontmoetingsbijeenkomst
Noaberhulp Zutphen gaat het bedrag van 4.650 euro besteden aan de aanschaf van een beamer en aan het volgen van workshops en cursussen voor de vrijwilligers. Stichting Vrienden Hospice Zutphen gaat het bedrag van 19.700 euro gebruiken voor het vervangen van bedden en matrassen, de aanschaf van een rolstoel, kamerschermen en muziektherapie en Buurtzorghuis Warnsveld gaat 13.500 euro besteden aan vijf stoelen met verwarmings- en massagefunctie.

Stichting Vrienden Gelre Zutphen kan met 5.187,50 euro op de afdeling oncologie twee loopbanden en 10 IPads aanschaffen en Oncologie Netwerk Zutphen gebruikt 4.590 euro om themabijeenkomsten met deskundige sprekers te organiseren. Tenslotte krijgt Netwerk Palliatieve Zorg Zutphen een bijdrage van 1.450 euro voor het organiseren van ontmoetingsmiddagen in Café Doodgewoon voor ongeneeslijk zieken en hun familie.

Prijs beste doorkomststad
Gemeente Zutphen won in 2018 de prijs van de beste doorkomststad ter waarde van 45.000 euro. Ook was er nog budget van het prijzengeld van 2017, 5.925 euro. De aanvragen van de zes organisaties, voor de goede doelen, zijn in overleg met de stichting Roparun de 49.077,50 euro gehonoreerd. Er blijft nog een bedrag van 1,847,50 euro over. Dit bedrag blijft in beheer van de Stichting Roparun en beschikbaar voor initiatieven vanuit Zutphen.

Roparun 2019
Ook dit jaar komt de Roparun weer door Zutphen met Pinksteren, zondag 9 juni. Meer informatie is te vinden op de site of facebook. Vrijwilligers die mee wil helpen tijdens de doorkomst van de Roparun door Zutphen kunnen zich aanmelden via mail: info@doorkomstroparunzutphen.nl.


www.doorkomstroparunzutphen.nl

Facebook: Doorkomst Roparun Zutphen