Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. Foto: Goedgemutst
Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. Foto: Goedgemutst

Kunst- en ambachtsmarkt Goedgemutst

VORDEN - De kunst- en ambachtsmarkt 'Goedgemutst' in en rondom de boerderij en hoedenatelier van Frida Pelgrum aan de Hamminkweg 4 Vorden wordt voor de veertiende keer gehouden. Op 18 en 19 mei is het terrein tussen 10.00 en 17.00 uur geopend. Entree en parkeren is gratis.

Verschillende ambachtelijke kunstenaars tonen een grote variatie aan producten en laten een stuk van hun proces zien. Kijk hoe het vlechten van een bijenkorf, mand of een stoel in de webbing techniek gaat. Op een draaischijf kan een potje gedraaid worden, beelden worden handgevormd gemaakt van keramiek en brons. Er worden schilderijen gemaakt in verschillende technieken; Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. De zilversmid smeedt behalve sieraden ook kleine as-doosjes met persoonlijke herdenkingen erop. Sieraden zijn er van rubber, glas, kralen of vilt en gebreid of kleine glaskettinkjes en zeepkettingen. Gerda Kamperman heeft weer mooie bloemboeketjes bij zich. Te zien is het klossen van kunstzinnige objecten en sjaals van zijde, vilt op zijde, geweven of gebreid in heel fijne ajourbrei techniek.
Daarnaast zijn er schattige zonnekindpopjes, gebreide theemutsen, poppen, beesten en kledingstukken en tassen van kleurrijk leer, maar ook glasfusing-raamhangers. Kijk bij het quilten en houtdraaien. Hannie Schotsman heeft van alles uit de weckpot mee, ook verrassende smaken. Sjef van Hoorn komt met zijn heerlijke Italiaans ijs. Hans te Broeke staat met zijn visrokerij en er is honing en op zondag ook walnootolie te koop. Stichting Gamrupa staat met een stand.
In het hoedenatelier zijn de vele werkmaterialen en een grote variatie aan hoeden te zien die bezoekers in overleg natuurlijk mogen passen. Er is een terras met koffie/ thee met zelfgemaakte lekkernijen. Voor meer info kan men terecht op de site.


www.fridagoedgemutst.nl


Wandeling op Gorsselse Heide

GORSSEL - Wandel op zondag 12 mei mee met een natuurgids, op zoek naar wat de Gorsselse Heide in de meimaand te bieden heeft. Van kikker- en vogelconcert, vlinders en libellen tot bloeiende planten als heidekartelblad en stekelbrem. Start om 14.00 uur: hoek Deventerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Harfsen. De organisatie is door IVN en Marke Gorsselse Heide. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen helaas niet mee. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via 0575-492369. Meer informatie over excursies op de Gorsselse Heide staat op de sites www.ivn.nl/zutphen en www.markegorsselseheide.nl.


Presentatie bij de KBO

ZUTPHEN - K.B.O. Zutphen-Warnsveld houdt op dinsdag 14 mei een ledenmiddag. Op deze dinsdagmiddag geeft de heer Ben van de Krabben een presentatie over zijn loopbaan als rechter. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: Elisabeth, Geweldigershoek 39, Zutphen. Niet-leden zijn ook van harte welkom, van hen wordt een bijdrage van 2,50 gevraagd.


Berkelbazaar

ZUTPHEN - Op 18 mei organiseert vrije school de Berkel weer haar jaarlijkse Berkelbazaar. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er in en om de school aan de Henri Dunant weg 4 te Zutphen allerlei activiteiten voor jong en oud.

Kinderen kunnen een activiteitenkaart aanschaffen. Hiermee kunnen ze leuke spelletjes doen, knuffelen met dieren, zich laten schminken, hun eigen pizza bakken en nog veel meer. Op de bazaar staan ook allerlei kraampjes met leuke (zelfgemaakte) producten, is er een rommel/boekenmarkt, een restaurant met heerlijke gerechten en gezellige live muziek.


Braderie/rommelmarkt De Uitwijk

ZUTPHEN - Activiteitenteam De Uitwijk organiseert zaterdag 18 mei een braderie en rommelmarkt in en om buurtcentrum De Uitwijk op de Brink in Zutphen. Dit evenement begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De rommelmarkt vindt binnen plaats en de braderie buiten op de parkeerplaats voor De Uitwijk. Deze dag heeft een country/western tintje. De gehele dag zijn er optredens van de Cripple Creek linedancers uit Braamt.


Piano-talent speelt Brahms en Chopin

EEFDE - Kapel op 't Rijsselt heeft voor de pianorecital op zondag 12 mei de getalenteerde pianiste Yang Yang Cai uitgenodigd. Aanvang: 11.30 uur. De nog jonge maar veelbelovende Yang Yang Cai won enkele weken geleden de prestigieuze Piano Competition Grand Piix. In de Kapel speelt zij onder andere werk van Brahms, Debussy en Chopin. Voor meer info en reserveren, zie de website.


0575-570521 (ook d.m.v. de voicemail)

kapeloptrijsselt.nl