Orgelvesper in Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op zondag 5 mei om 16.00 uur is er een orgelvesper in de Walburgiskerk van Zutphen. Een bijeenkomst met meditatieve momenten en vooral veel muziek. Wilbert Berendsen bespeelt het Baderorgel en liturg is Ronald Heins, voorganger van de Protestantse gemeente Zutphen.

Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Martinikerk te Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel. In 2015 werd hij benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Doesburg. Hij heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de hele Achterhoek. Verder is hij dirigent van onder meer het Bachkoor Doetinchem. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland.

De toegang is vrij en er is een collecte bij de uitgang.


baderorgel.nl


Het ontstaan van de zijderoute

ZUTPHEN - Op 8 mei om 19.45 uur houdt Ex Oriente Lux een lezing van Dr. R. Strootman van de Universiteit Utrecht over het ontstaan van de zijderoute. Dit vindt plaats in het in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6.

De Zijderoute is de romantische naam voor een wijdvertakt netwerk van handelswegen die eeuwenlang het oosten en westen van Euraziƫ met elkaar verbonden. Door veranderende wetenschappelijke inzichten en nieuwe archeologische ontdekkingen komt men steeds meer te weten over de vroegste directe contacten tussen China en het Middellandse Zeegebied. In de lezing worden deze uitwisselingen die over enorme geografische afstanden plaatsvonden nader bezien. In het bijzonder wordt ingegaan op de vraag hoe die contacten tot stand kwamen en wat er verhandeld werd.

De toegang is gratis voor leden, introducees wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Thema-avond eetstoornissen

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt dinsdagavond 30 april van 19.00 uur tot 21.00 uur een thema-avond over eetstoornissen bij Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Tijdens deze thema-avond vertellen ervaringsdeskundigen van Ixta Noa hun ervaringsverhaal met een eetstoornis. Dit zal worden voorafgegaan met een informatief gedeelte over eetstoornissen. Toegang is gratis.