Koffieochtend in St. Elisabeth

ZUTPHEN - Vanuit de Evangelisch Lutherse Gemeente Zutphen wordt op dinsdag 23 april in St. Elisabeth een open koffieochtend en gezellig samenzijn gehouden, dit uit zorg voor de ander en voor elkaar. Iedereen is van harte welkom. De predikant en een ouderling van de ELG zijn aanwezig. De gesprekken zijn geheel open en vrij voor iedereen. Ieder mens is het waard om gezien en erkend te worden. Dat is het uitgangspunt waarmee men samenkomt. In het restaurant beneden in de hal van het huis van 10.30 tot 12.00 uur.


Paaswake voor kinderen

ZUTPHEN - Zaterdagavond 20 april wordt in De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 te Zutphen, de paaswake voor kinderen gehouden. Het nieuwe licht van Pasen wordt binnengedragen, er is een doopgedachtenis en een avondmaalsviering met Matzes en druivensap. Kinderen mogen ook meehelpen in de dienst. Dit wordt geregeld bij binnenkomst. Dus, als je op tijd komt kun je meehelpen. De dienst begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 20.15 uur. Men hoopt vele kinderen en hun (groot)ouders te mogen verwelkomen.


Bingo bij de KBO

ZUTPHEN - Onder leiding van spelleider Jack van der Pal, zal er op dinsdag 30 april bij de K.B.O. Zutphen weer een bingo plaatsvinden met grote prijzen. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: Elisabeth, Geweldigershoek 39, Zutphen. Niet-leden zijn ook van harte welkom, van hen wordt een bijdrage van 2,50 gevraagd.


Vastenmarkt op de Walter Gillijnsschool

ZUTPHEN - Afgelopen vrijdag 12 april was de jaarlijkse vastenmarkt op de Walter Gillijnsschool. Er was veel belangstelling van ouders, opa's, oma's, buren, vrienden en bekenden.

De leerlingen van de groep 1 t/m 3 verkochten handgemaakte producten. Eén groep heeft zelfs een heus boek uitgegeven en verkocht op de markt. Dit boek is gemaakt in het kader van hun project over de boekdrukkunst.

De leerlingen van groep 4 t/m 8 hadden 2 euro per persoon gekregen om daar op originele wijze, met gebruik van eigen talent, meer geld van te maken. De peuters van de buren, KDV Het Kleurrijk, hadden een standje waar ze zelf fruitspiesjes en smoothies verkochten.                                

In de school rook het heerlijk naar allerlei zelfgebakken lekkers, er waren beautysalons en men kon verschillende spelletjes doen met een prijsje in het vooruitzicht. Daarnaast was er ook een veiling. De teamleden hadden veilingitems ingebracht, waarop men kon bieden. De hoogste bieders gaan bijvoorbeeld uit met de juf, krijgen een juf op bezoek die pannenkoeken bakt of krijgen een mooie mand met bloemen van de meester.

De vastenmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement op jenaplanschool Walter Gillijns. Het is de dag waarop de leerlingen zich extra inzetten voor anderen. Een deel van de opbrengst gaat elk jaar naar Plan International. Deze organisatie wil het sponsorkind van de school -Byron uit Guatemala- en andere kinderen uit zijn regio een betere toekomst bieden. Het tweede goede doel is dit jaar Tarpania's Hoeve, waar jonge kankerpatiëntjes en hun familie een weekje kunnen ontspannen.


Jan Klaassen en de Verdwenen Windmolen

ZUTPHEN - Op 1 mei speelt het Poppentheater De Kiekkast te Zutphen de voorstelling 'Jan Klaassen en de Verdwenen Windmolen' in het Genietcafé.

jan Klaassen en Katrijn hebben sinds kort een windmolen en zonnepanelen, waar ze heel blij mee zijn. Hun buurvrouw Heks Hupsakee heeft een energievreter gekocht, die steeds groter en groter wordt en ze tovert ook de windmolen en het zonnepaneel bij Jan Klaassen en Katrijn weg, waardoor zij geen energie meer hebben. Kan Agent Groen ervoor zorgen dat het weer goed komt? Kinderen die willen weten hoe dit afloop, zijn op 1 mei van harte welkom in het Genietcafé.

Entree kinderen 5 euro, volwassenen 6,50 euro. De voorstelling is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar.


Herdenking vergeten slachtoffers

WARNSVELD - Donderdag 18 april vanaf 13.30 uur vindt de jaarlijkse herdenking van vergeten slachtoffers plaats bij het gedenkteken GGNet, op vak D van de begraafplaats in Warnsveld. Dit gebeurt ter herinnering aan de psychiatrische patiënten, tijdens de oorlog aanwezig in het Groot Graffel, die als gevolg van de bezetting omkwamen door ondervoeding, besmettelijke ziekten en andere oorlogsomstandigheden.