Basketbalrecreanten RAAD/HO!?! en Be Quick gelijk

ZUTPHEN - In een sportieve maar wisselvallige wedstrijd hebben en speelsters en spelers van RAAD/HO!?! in sporthal De Kei tegen het mixteam van het Zwolse Be Quick een verdiend gelijkspel behaald.

In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen beide ploegen maar moeizaam op gang met het maken van punten. De gasten kwamen iets eerder in hun ritme en konden daardoor ook een kleine voorsprong van zeven punten opbouwen. In de tweede periode van de wedstrijd bleef het aanvallend wat tobben bij de thuisploeg maar het team kon toch tot op een punt terugkomen. Met enkele loepzuivere afstandsschoten vergrootte het Zwolse team in het laatste vijf minuten toch weer hun voorsprong waarmee een ruststand van 24-34 werd bereikt. Direct na rust stelde RAAD/HO!?! orde op zaken. Met tien punten op rij kwam de ploeg langszij en kwam daarna zelfs op een kleine voorsprong. Dat lieten de tegenstanders niet op zich zitten en namen weer afstand zodat de ploegen bij de stand 42-51 de laatste periode ingingen. De speelsters en spelers van RAAD/HO!?! kwamen weer terug in de wedstrijd door de achterstand geheel ongedaan te maken en zelfs een voorsprong van drie punten te nemen. Be Quick gaf zich niet gewonnen en kwam drie minuten voor tijd weer op gelijke hoogte bij de stand 62-62. In de resterende tijd scoorden beide teams nog twee keer zodat de eindstand 66-66 werd bereikt.

FC Zutphen (zat.) op bezoek bij subtopper Vroomshoopse boys

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 20 april op bezoek bij subtopper Vroomshoopse boys. De boys doen nog volop mee om het periodekampioenschap. Hierin is de derde positie van belang, waarop men met nog vier wedstrijden te gaan een achterstand van 3 punten heeft. Daarnaast speelt met op 4 mei in de halve finale van het bekertoernooi tegen Rohda Raalte. Men bereikte dit resultaat door in de kwartfinale hoofdklasser Silvolde uit te schakelen. Voldoende uitdagingen en knappe resultaten van de gastheren van komende zaterdagmiddag.

FC Zutphen heeft als belangrijkste uitdaging directe handhaving in deze tweede klasse. Na de spectaculaire 3-3 thuis wedstrijd tegen Vroomshoopse boys, zal er alles aan gedaan moeten worden om nu opnieuw punten te pakken. De goede tweede helft tegen Sparta Enschede kan daarbij de basis vormen. In het basiselftal zal in ieder geval doelman Owen Rietman er weer bij zijn. Hij was een week afwezig vanwege studieverplichtingen in de VS. Ook zal Nathan Greven, na een wedstrijd schorsing, er weer bij zijn.

Vroomshoopse boys boekte afgelopen zaterdag een 3-2 overwinning bij Oranje Nassau in Almelo. Tot de 82ste minuut stond de rode lantaarndrager nog met 2-0 voor, maar daarna wist Vroomshoop met een slotoffensief toch nog drie keer te scoren. ON zit daardoor diep in de problemen en kan directe degradatie nauwelijks nog ontlopen. Zaterdag vecht ON tegen de Esch in Oldenzaal voor haar laatste kans.

Na afloop van deze wedstrijd ligt de competitie drie weken stil, waarna vanaf zaterdag 11 mei de laatste drie wedstrijden van deze competitie worden afgewerkt. Het zal er zaterdag dus omgaan om er voor te zorgen dat voldoende afstand kan worden behouden op de gevaarlijke plekken. Aangezien ook het tweede elftal voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Vroomshoop speelt, kan er op volle sterkte en met veel spelers richting Twente worden afgereisd.

Feestje Be Quick week uitgesteld door gelijkspel

ZUTPHEN - De blauw-witte traden aan in eenzelfde opstelling als voorgaande weken. Het begin zag er dan ook voortreffelijk uit. Uit een voorzet van Cengiz weet Rajabu binnen te koppen. De keeper van Oeken mist de bal volledig waardoor Rajabu de 1-0 op het scorebord zet. Be Quick gaat door waar het gebleven is en blijft heer en meester op eigen veld. Aan kansen geen gebrek, maar het scoren blijft wel uit. Vooral aanvoerder Steenbergen heeft het vizier niet op scherp staan. De topscoorder van Be Quick krijgt de bal er maar niet in. Be Quick gaat rusten met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft zet Oeken aan. Waar het de eerste helft snel werd afgestopt, kwamen de gasten er nu af en toe doorheen. Be Quick gaat aanvallend door waar het gebleven is, maar lijkt nog steeds het vizier niet op scherp te hebben. Rajabu ziet zijn laatste poging naast gaan en wordt gewisseld voor Nahimana. Be Quick blijft druk houden, maar Oeken blijft strijden. Elk schot van de blauw-witten wordt tegengehouden door een blok of de keeper. Steenbergen en Cengiz krijgen beide een vrije trap, maar Be Quick krijgt de 2-0 er maar niet in. Gelukkig is het centrale duo de Andrade en Everts wel scherp en houden het achterin aardig dicht. Jamiro Steenbergen weet nog door de gehele verdediging te werken. De verdediging van Oeken probeert hem nog naar de grond te krijgen, maar het is genoeg om de vlugge aanvaller te beletten om het af te maken. Als de scheids dan ook nog een blessuretijd van tien minuten aanhoud, slaat het noodlot toe. Be Quick communiceert niet goed na een vrije trap van Oeken. En in alle hectiek kan hun spits de bal zo binnen lopen voor de 1-1.

Hierdoor wordt het feest minimaal met een week uitgesteld en moet Be Quick zich weer opladen voor het duel tegen SKV.