Nieuwe adviesraad voor sociaal domein

ZUTPHEN - Zutphen heeft een nieuwe onafhankelijke adviesraad. Negen inwoners denken kritisch mee met de gemeente bij het vormen, uitvoeren en evalueren van het gemeentelijk beleid in het sociaal domein.

De Brede Adviesraad Sociaal Domein adviesraad (BASD) is een belangrijke schakel tussen de inwoners en de gemeente. Negen vrijwilligers geven het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over het sociaal domein: zorg, inkomen en jeugd. Johan Krist (voorzitter), Ruud Beem, Wouter de Vries, Juan Aarts, Adriaan Bertens, Marjon Smulders, Mathilde Kupers, Hatice Cöplü en Noortje Schuddebeurs. Deze groep is een mooie afspiegeling van de Zutphense samenleving. De groep bestaat uit mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en ervaringsdeskundigen.
Wethouder Mathijs ten Broeke: "Het werkveld van het sociaal domein is breed en gaat over drie verschillende wetten. Voor de adviesraad zochten we betrokken mensen die zich met een onafhankelijke en kritische blik willen inzetten voor ons beleid op het gebied van zorg, inkomen en jeugd. Ik ben blij dat we negen geschikte inwoners uit onze gemeente hebben gevonden voor de adviesraad".


Rectificatie rondom herdenking bombardement Zutphen

ZUTPHEN - In Contact van 11 april staat in het artikel '4 mei comité gaat verder als Comité Herdenkingen' op de voorpagina dat de herdenking van het bombardement op Zutphen sinds vijf jaar bestaat. Dit moet veertien jaar zijn.