Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen
Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk Derksen

Herdenking bij het Canadezenmonument

WARNSVELD - Bij de bevrijding van Warnsveld en Zutphen in april 1945 zijn veel militairen gesneuveld. Om de Canadese slachtoffers te herdenken staan hun namen op het monument aan de Kerkhofweg in Warnsveld. Donderdag 18 april vond daar de jaarlijkse herdenking plaats. Het monument is geadopteerd door de CBS Arcade en twee groepen 8 van deze school verzorgden de herdenking.

Nadat scholieren en belangstellenden zich bij het monument hadden verzameld, nam Wendy Brinkhof het woord. Zij vertelde over de gebeurtenissen in april 1945 en over het belang van vrede, zoals wij dat nu ervaren. Vervolgens las Wim Smeerdijk passages voor uit de brief die Luitenant Moore destijds schreef naar de moeder van Aimé Periard, een van de gesneuvelde Canadese soldaten. Dit maakte veel indruk op de aanwezigen. Na een minuut stilte legden leerlingen en belangstellenden bloemen bij het monument. Twee leerlingen lazen een gedicht voor en Henk Mulder bedankte de school en de belangstellenden. Hij vertelde dat de herdenking in 2020 (75 jaar na de bevrijding) een wat ander karakter zal krijgen. Wendy Brinkhof sloot de bijeenkomst af.


Voor meer foto's, zie Achterhoekfoto.nl


Aspergerally voor het goede doel

ZUTPHEN - Op 25 mei van dit jaar wordt voor de derde keer de Zutphense Aspergerally gereden voor het goede doel. Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst weer naar Stichting Leergeld. Meedoen is nog steeds mogelijk.

De Aspergerally is een mooie rit door de prachtige Achterhoek, waarbij niemand weet hoe de route verloopt. Het eindpunt is altijd een bijzondere plek waar iedereen weer samenkomt en biedt een mooi moment voor de gezamenlijke afsluiting met een goede maaltijd. Voor een bedrag van 195 euro krijgt men een volledig verzorgde dag voor 2 personen all-in. De opbrengst van de dag komt volledig ten goede aan Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld heeft als missie heeft het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur "leergeld" voor gaat betalen.

Een maatschappelijk betrokken onderneming die dit initiatief een warm hart toedraagt is hoofdsponsor Qey Invest uit Wichmond. Qey Invest B.V, een participatiemaatschappij die investeert in gezonde, groeiende ondernemingen in het middenbedrijf. Mede-oprichter Koos Jager van Qey Invest is Rotarian in hart en nieren én vanaf het begin betrokken bij dit asperge-evenement.

Aanmelden is mogelijk via de website.


www.aspergerally.nl


Informatieavond LETS Ruilkring

ZUTPHEN - De Lets Ruilkring Zutphen nodigt mensen met interesse in het Lets-systeem graag uit voor de informatieavond op 24 april om 19.30 uur. Na aanmelding via info@Letszutphen.nl wordt het adres toegestuurd.

Op die avond krijgt men verdere benodigde informatie om te (kunnen) beslissen om wel of niet lid te worden. Informatie is voor een deel ook al te vinden op de website. Eén van de vragen die de bezoekers gevraagd zal worden is wat men andere leden zoal te bieden heeft qua diensten en eventueel producten en waar interesse naar uit gaat qua ruilhandel met andere leden.


www.letszutphen.nl