IJsselzangers in de Bibliotheek

ZUTPHEN - Het Zutphense Mannenkoor de IJsselzangers timmert de laatste jaren stevig aan de weg met onder andere de veel geroemde Christmas Promsconcerten.

De onlangs afgesloten koorscholing heeft een aantal nieuwe zangers opgeleverd en de concertagenda voor dit jaar loopt al aardig vol met optredens in o.a. Warnsveld en Hoog Soeren. Ook treedt het koor in mei op met het Amersfoorts Mannenkoor. De aftrap voor dit seizoen zal echter in de thuisstad Zutphen worden gegeven op maandagavond 15 april om 20.00 uur met een concert in de Bibliotheek aan het Broederenkerkplein. De IJsselzangers zingen daar onder leiding van hun dirigent Paul Michèl Tijssen een groot aantal nummers uit hun rijke repertoire bestaande uit klassieke en populaire werken.

Het concert is gratis toegankelijk, de Bibliotheek is om 19.15 geopend en er zijn maximaal 100 zitplaatsen.


Alzheimer Cafe Zutphen/Vorden

ZUTPHEN/VORDEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert 17 april, de derde woensdag van de maand, een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt .Thema van de maand april: Dementie en het zelfgekozen levenseinde.

Te gast is John Bos van het NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde). Hij geeft informatie over onder meer het belang van de wilsverklaringen en het opbouwen van een vertrouwensband met de arts. Ook bespreekt hij de dilemma's voor patiënt, arts en naasten. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Alzheimer Café is in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.


Alzheimer Oost-Gelderland: 06 - 1351 4411

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland


Paasbingo De Uitwijk

ZUTPHEN - Zaterdag 13 april organiseert activiteitenteam De Uitwijk een gezellige paasbingo. Dit vindt plaats in buurtcentrum De Uitwijk op De Brink 116 te Zutphen. Aanvang 19.30 uur de zaal is open vanaf 18.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen.


Familiewandeling Gorssel

GORSSEL - Zondag 14 april organiseert men in Gorssel een familiewandeling van 4,2 km voor het goede doel. Start en finish bij Café de Hoek, Joppelaan 5 te Gorssel. Een heerlijke wandeling door het bos, voor kinderen is er een speurtocht tijdens de route en na afloop een gratis ijsje. Kosten zijn 5 euro per persoon. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Bo Minée en Stichting Neurofibromatose. Inschrijven kan op de dag zelf, maar bij voorkeur via: ladiescirclecharitymarch2019.entranz.nl. Of bel/mail voor meer informatie of inschrijving naar Marleen Wallerbosch.


Wallerboschmarleen@gmail.com

06 - 451 089 38


Concert Wereldkoor Zutphen

ZUTPHEN - Op woensdagavond 17 april brengt Wereldkoor Zutphen een gevarieerd programma van zang en instrumentale muziek ten gehore. Het accent ligt dit keer op liederen uit Engeland, Schotland, Ierland en Amerika. Het koor staat onder leiding van Olga Schoonbergen en wordt begeleid door Allert van der Heijden en Cornelie Wannee. Na afloop is men van harte welkom voor een hapje en een drankje. Locatie: Het Pakhuis, Berkelkade 15a in Zutphen. Inloop 20.30 uur, aanvang 20.45 uur. Het concert is gratis maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Wie belangstelling heeft om bij een volgend project in het koor mee te zingen, kan een mail sturen.


o.schoonbergen@planet.nl

wereldkoorzutphen.nl


Paasactiviteit op Kinderboerderij De Schouw

ZUTPHEN - Op zondag 14 april wordt er op Kinderboerderij de Schouw, Schouwlaaksweg 2 te Zutphen, een middag gehouden in het teken van Pasen. Op deze middag, die begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur, kunnen de kinderen eieren kleuren of verven en er kan geknutseld worden. Om 15.00 uur begint het eieren zoeken. Er kan geknuffeld worden met de konijnen en cavia`s in de knuffelhoek. De kosten voor deze activiteiten zijn 2 euro per persoon. De jonge dieren die op dit moment geboren zijn, zoals lammetjes en geitjes kunnen worden bewonderd. Ook de paashaas is aanwezig.