Roparunteam 84 De Achterhoekrunners. Foto: PR Foto:

Achterhoekrunners verkopen eieren voor het goede doel

ZUTPHEN - Het is weer bijna Pasen. Traditiegetrouw verkoopt Roparunteam 84 De Achterhoekrunners dan eieren voor het goede doel. Komend weekend komen ze in verschillende wijken in Zutphen en Warnsveld langs de deur met doosjes met 10 eieren voor 2,50 euro.

Vrijdagavond 12 maart in wijk de Hoven, zaterdagochtend 13 maart in het Voorsteralleekwartier / Weg naar Laren en omgeving, zaterdagmiddag 13 maart in Oud Warnsveld en maandagavond 15 maart in Leesten.

De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, die geld inzamelt voor ondersteunende zorg aan kankerpatiƫnten.
De Roparun is een estafetteloop van 560 kilometer van Hamburg naar Rotterdam. In de avond en nacht van zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) komt de Roparun weer door Zutphen. De Achterhoekrunners doen al twaalf jaar mee en ruim de helft van de teamleden komt uit Zutphen.

FC Zutphen (zat.) op bezoek bij kampioenskandidaat Sparta Enschede

ZUTPHEN - Na de succesvolle laatste drie wedstrijden van FC Zutphen waarin 7 punten werden behaald, gaat men zaterdag 13 april op bezoek in Enschede bij Sparta. Thuis kregen de Zutphenaren tegen Sparta een enorme afstraffing met 1-6, dus het belooft een zware middag te worden. Sparta staat 2 punten achter koploper DOS Kampen dus doet volop mee in de strijd om het kampioenschap. Zowel Sparta als DOS waren tot afgelopen zaterdag met afstand de twee sterkste ploegen, en de rest stond dan ook op grote achterstand van deze beide toppers. Maar zaterdag ging het voor beide koplopers mis. DOS kreeg thuis een geweldige 2-6 nederlaag te slikken tegen runner up SVI en Sparta verloor kansloos in Zwolle met 4-0 bij Be Quick "28. Deze stand was al na 28 minuten bereikt. FC Zutphen wacht daarom zaterdag een zeer gemotiveerde tegenstander, die zich geen enkel puntverlies meer kan veroorloven.

Als we de wedstrijd van een paar maanden geleden in ogenschouw nemen is Sparta voor FC Zutphen duidelijk nog een maatje te groot. Sparta zal direct vanaf de aftrap de aanval zoeken, en het hele team van FC Zutphen zal meteen vol de duels aan moeten gaan. Het worden voor de Zutphenaren nog vijf zware wedstrijden. Afgelopen zaterdag stonden er 8 jongens die dit seizoen eerstejaars waren of nog in de jeugd thuis horen, in de basis. De technische staf heeft daarmee een groot risico genomen. M

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede elftal om 12.30 uur in Kampen bij Go Ahead.

Be Quick (zo) soepel langs Zelhem

ZUTPHEN - Afgelopen zondag ontving Be Quick middenmoter Zelhem. Kijkend naar de positie van beide teams op de ranglijst, zou dat best een pittige pot voor de thuisclub kunnen worden. Maar dat bleek nogal mee te vallen.

Na het eerste fluitsignaal van de Apeldoornse arbiter Corakral ontvouwde zich een, van beide kanten, rommelig begin. De lange en hoge ballen vlogen heen en weer. Deze manier van voetballen leverde ook nauwelijks kansen op, alhoewel Zelhem in de 17de minuut wel dichtbij een treffer was. Hierna ging het niveau wat omhoog. Dat resulteerde in de 23ste minuut tot een doelpunt van Be Quick. Jillert van Berkel gaf voor en Dani Kersten schoot binnen, 1-0. In de 36ste minuut schoot Sinan Albayrak een vrije trap op de paal. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij, maar voor een tweede treffer was meer nodig. Kort voor tijd besloot Kelvin Kruger een lange en snelle rush met een strakke voorzet, die door een Zelhem-speler in eigen doel werd gefrommeld, 2-0.
Na de rust was een aanmerkelijk beter Be Quick te zien. In de 57ste minuut werd een voorzet van Mark Becks fraai ingekopt door Yordi Tempelman, 3-0. Vier minuten later zette Victor de Haan Van Berkel voor een leeg doel, maar miste. Dit maakte hij acht minuten later goed door een pass van Kersten nu wel te benutten, 4-0. Kort hierna moest Kersten na een duel met rood naar de kant. Een beslissing van de scheidsrechter die vriend en vijand niet begreep. Noud Velscholten, Tempelman en Van Berkel werden in de slotfase vervangen door Levi en Mex Vriezekolk, die een solide invalbeurt afwerkten. In de spits verving Rick Lesman van Berkel. In de laatste minuten moest Be Quick-doelman Lars Metselaar dan toch ineens nog twee keer aan de bak, maar hij hield de nul.