Middeleeuwse taferelen in Paasweekend

ZUTPHEN - Voor het derde jaar op rij organiseert archeologisch openluchtmuseum Erve Eme een middeleeuwse Paasmarkt. Dit jaar nog meer handige handelaren, stoere krijgers, vaardige ambachtslieden én geweldig middeleeuws entertainment. Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april bij Erve Eme op het terrein van De Kaardebol in Zutphen.

Op zaterdag 20 april start de markt om 11.00 uur. Marktkramen met stoffen, houtwaren, hand gesmede gereedschappen, middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers.

Nieuw dit jaar
Op zaterdagmiddag boeiende verhalen van Tim Talesman onder begeleiding van harpiste Iris Schram. Op zondagmiddag komt meester verhalenverteller Sebastiaan de Zwitser. Hij kan als geen ander jong en oud meenemen naar de magische wereld van oude verhalen en legenden. Op tweede Paasdag komt de beste middeleeuwse (Zutphense) muziekband van Nederland naar Erve Eme: Datura.

Meet je krachten met de woeste krijgers, kijk rond en verwonder je op de markt, luister naar de fantastische muziek van de troubadours en verbaas je bij de verhalenvertellers. De middeleeuwse Paasmarkt vindt plaats aan de Harenbergweg 1 in Zutphen. Entree: 0-4 jaar gratis, 4-11 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro (pinnen, graag).

Gratis parkeren bij de Kaardebol of op het parkeerterrein van sportpark Zuidveen (zwembad De IJsselslag / voetbalvereniging Be Quick). Pas op: parkeer niet langs de Harenbergweg, de politie bekeurt.


www.erve-eme.com