De zogenoemde Baderbokaal is dit jaar gewonnen door Sietske Bezemer. Foto: W. Hamer
De zogenoemde Baderbokaal is dit jaar gewonnen door Sietske Bezemer. Foto: W. Hamer Foto:

Be Quick met zege nummer 14 onderweg naar de titel

ZUTPHEN - Een zeer smalle selectie trad weer aan voor de wedstrijd tegen De Treffers.

De thuisploeg die bekend staat om voetballend en tactisch goed te zijn begon stroef aan de wedstrijd. Be Quick was vanaf seconde 1 aan het voetballen en legde veel druk op de thuisploeg. Met aanjagers Jamiro Steenbergen En Rajabu voorop werd het de verdediging van de thuisploeg heel moeilijk gemaakt. Dit resulteerde snel in een goal. De zoveelste aanval van de blauwwitte werd tot een corner verwerkt. Aanvoerder Steenbergen deed een variant met Kisa die geen doel trof. Toch kwam de bal weer terug bij Steenbergen. Nu was zijn voorzet op maat en Everts schoot onhoudbaar de 0-1 tegen de touwen. Be Quick zette door, Rajabu maakte een prachtige solo. En rondde nog mooier af. Met een hakbal wist die de keeper te verschalken voor de 0-2. De aanvallers van de thuisploeg bleven van posities wisselen, maar waar ze ook kwamen stond een blauwwitte pitbull die geen duel verloor. Een machtige vertoning van Be Quick leidde tot een vroege wissel van De Treffers.

In de rust werd bekend dat de tegenstander van volgende week, VV Oeken, de directe tegenstander van Be Quick had verschalkt. Deze uitslag zorgt ervoor dat Be Quick volgende week, mits deze wedstrijd tegen De Treffers werd gewonnen, de kampioenswedstrijd tegen VV Oeken zou spelen in eigen huis.
Be Quick begon wat behoudend aan de tweede helft en ging wat rustiger spelen. Door de omzetting van de thuisploeg kregen zij weer wat meer te vertellen aan de bal. Toch was het Be Quick die het duel op slot gooit. Cengiz verstuurd een fantastische pass op Rajabu. En de buitenspeler werkt beheerst af voor zijn tweede van de middag. Rotman krijgt nog een enkele bal op goal, maar de goalie weet weer de 0 te houden.

Opstelling
Rotman, Van Meeteren, de Andrade, Everts, Tazelaar,Ezafzafi, Kisa, Steenbergen(C), Cengiz, Steenbergen, Rajabu. Wissels: Nahiman en El Bouchehati.


Clubbokaal voor Sietske Bezemer

EEFDE - In het zonnige eerste weekend van april is er op en om het clubterrein van koetsiersvereniging Achter 't Peerd een samengestelde menwedstrijd verreden.

De vele vrijwilligers van de bouwploeg hadden het terrein prachtig opgebouwd en aangekleed en het mooie lenteweer maakte het helemaal af. Twee dagen lang kregen de toeschouwers mooie mensport voorgeschoteld.

Parcoursbouwer Bennie Steenblik had op zaterdag een fraai vaardigheidsparcours uitgezet met voldoende uitdaging voor elke klasse. De marathonhindernissen waren technisch en voor de toeschouwer een lust voor het oog om de verschillende combinaties van groot tot klein er doorheen te zien gaan.

Naast de reguliere uitslag van de wedstrijd in al zijn klasses wordt er ook een clubbokaal uitgereikt aan het best presterend lid van Achter 't Peerd tijdens de SWM. De zogenoemde Baderbokaal is dit jaar gewonnen door Sietske Bezemer.

Alle uitslagen en foto's van het paardenspektakel zijn te vinden op de websites.


www.achtertpeerd.com

www.achterhoekfoto.nl


Steun zaterdag 1 in de jacht op de tweede titel

ZUTPHEN - Zaterdag 13 april 15.00 uur kan het Zaterdag 1-team van Be Quick haar tweede opeenvolgende kampioenschap behalen. Daartoe is winst op het bezoekende v.v. Oeken noodzakelijk. De vereniging zag de laatste tijd al dat door de fantastische prestaties de publieke belangstelling fors aan het toenemen is, en zou het mooi vinden als het zaterdagmiddag stampvol is. Het clubhuis is fraai versierd (dat kun je moeilijk meteen na afloop doen) en ook buiten zal het ronduit gezellig zijn. Mocht de titel behaald worden, dan is er na afloop feest met een DJ. Be Quick roept (oud)leden, donateurs, sponsoren en overige voetballiefhebbers op om deze wedstrijd bij te wonen en Zaterdag 1 fanatiek naar de Tweede Klas te begeleiden.