Peter de Jonge. Foto: PR
Peter de Jonge. Foto: PR Foto:

Chansons van Bécaud tot Stromae

WARNSVELD - Alliance Française Zutphen sluit op donderdag 18 april om 20.00 uur haar culturele seizoen af met een muzikale en interactieve avond met Franse chansons door Peter de Jonge in Het Nut, Breegraven 1 te Warnsveld.

Peter de Jonge begeleidt zichzelf op gitaar en met zijn stem neemt hij de bezoekers deze avond zingend en vertellend mee naar de tijd van onder andere Gilbert Bécaud tot aan Stromae.

Taalonderwijs werd eind jaren '60 veranderd en er kwam er meer ruimte voor spreek- en luistervaardigheid. Peters docent Frans begon elke les met een chanson dat hij net zolang op de bandrecorder afspeelde tot zijn leerlingen elk lied van bijvoorbeeld Brel konden meezingen. Die eerste herinneringen aan de Franse taal zijn hem dierbaar gebleven en hebben zijn smaak voor het Franse lied bepaald. Peter de Jonge is docent en schrijft veel nummers zelf, maar hij zingt ook de lievelingsliedjes van zijn publiek.

Leden Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen 7,50 euro entree.