Actiefoto FC Zutphen zat. 1 tegen ASC Dalfsen. Foto: Hans ten Brinke

Belangrijke 4-2 overwinning van FC Zutphen (zat.) op ASC '62

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag op sportpark 't Meijerink goede zaken gedaan. Doorde zware thuiswedstrijd met 4-2 te zegevieren tegen ASC, hebben de Zutphenaren nu een gaatje van 4 punten geslagen naar de ploegen die twaalfde en dertiende staan en nacompetitie moeten spelen. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, is de ploeg zeker nog niet veilig. Er wachten in deze vijf wedstrijden nog drie kampioenskandidaten. Maar deze zaterdag stond er een hecht team waar een ieder keihard voor elkaar knokte. Een knap stukje werk van de ploeg, technische staf en begeleiding.

FC Zutphen speelde een heel goede eerste helft. Men probeerde snel een doelpunt te forceren, en dat lukte uitstekend. In de 14de minuut was het raak. Een prachtige pass van Rik Vlutters op Jesse de Vries had tot gevolg dat deze na een goede actie een uitstekende voorzet gaf op de mee sprintende Lars Huber. De man of the match van FC Zutphen zorgde met een prachtig doelpunt voor de 1-0. Dit was de derde achtereenvolgende wedstrijd waarin hij scoorde. In de 24ste minuut viel de 2-0. Een uitstekend genomen corner van Rik Vlutters werd door routinier Jelle Macare koppend verzilverd. Hij anticipeerde prima op de cornerbal. Even later liet Roel van Zanten een enorme kans op de aansluitingstreffer liggen. Door balverlies op het middenveld kwam hij alleen op doelman Rietman af. Deze omspeelde hij goed, maar met alleen Hidde Ruessink voor zich wist de laatste man van FC Zutphen de bal van de doellijn te keren.

ASC putte daar moed uit, en via een goede aanval was er een gevaarlijk schot van Matthijs van Gelder die door Owen Rietman, die een foutloze wedstrijd speelde, prima tot corner verwerkt.In de 42ste minuut viel een belangrijk doelpunt. De opnieuw sterk spelende Jelle Macare ondernam een solo vanaf de middenlijn, waarbij hij na zeker vier spelers te hebben uit gespeeld doeltreffend afrondde, 3-0.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. ASC gooide alles op de aanval, en FC Zutphen kreeg het moeilijk. In de 51ste minuut viel de 3-1. Opnieuw belandde een harde inzet op de lat, maar de terugspringende bal werd door Roel van Zanten uitstekend raak gekopt. FC Zutphen bleef het moeilijk houden met de beweeglijke Roel van Zanten, en dat had een vrije trap tot gevolg op de rand van de 16 meter.
Dat was een kolfje naar de hand van Chiel Pasman. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising. Dat betekende in de 57ste minuut de 3-2 aansluitingstreffer.

Maar FC Zutphen gaf niet op. Achterin was het Hidde van Kalker die een zeer goede wedstrijd speelde. En op het middenveld ging David te Slaa, samen met de beide vervangers vol de duels aan. En dat gaf in de 61ste minuut de beslissing in de wedstrijd. Een geweldige dieptepass van de sterk spelende Luuk Meijer, zorgde ervoor dat de razendsnelle Jesse de Vries gelanceerd werd. Hij liep zijn tegenstander er uit en wist vanuit lastige positie doelman Scherpenkate te passeren. Dat betekende de 4-2 en wederom een fraai doelpunt.

Beide ploegen trachtten hierna een doelpunt te forceren. De laatste goede mogelijkheden waren echter voor FC Zutphen. In de stand kwam echter geen verandering meer.