Jazzsinger Yasam Hancilar
Jazzsinger Yasam Hancilar

Jazzsinger Yasam Hancilar bij Uffie's

ZUTPHEN - Op dinsdag 16 april is jazzzanger Yasam Hancilar in Zutphen. Tijdens It's Time for Jazz treedt hij op in de gewelvenkelder van Uffie's aan de Houtmarkt 71. Hij neemt zijn muzikale kompanen mee. Op toetsen de vaste begeleider van gitarist Jan Akkerman Coen Molenaar. Ook bassist David de Marez Oyens is lid van die band. En op de drums komt Joan Terol Amigo mee. Het optreden start om 20.30 uur en de toegang is gratis. Donaties zijn welkom.


Theatervoorstelling 'Wie is Adam?'

ZUTPHEN - De jongerengroep van de Muzehof-theaterafdeling geeft op 15 april om 19.30 uur een gratis voorstelling in de Muzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen. Ieder jaar wordt de groep opnieuw samengesteld en daarom is iedere voorstelling anders. De groep bestaat uit twaalf jongeren, de regie is in handen van Lieke Deelstra.

Zo is Eva is op zoek naar haar ware Adam. Of gewoon naar een leuk vriendje? Boos weigert ze zich in de war te laten maken door de volwassenen. De drie Moderne Meisjes hebben zo hun geheimen en Denker denkt alles aan elkaar. Ze zoeken hun weg in de wereld van de liefde.


Nederlandse Filmnacht in Luxor

ZUTPHEN - Tijdens de vierde Nederlandse Filmnacht op vrijdag 19 april presenteren zeventien filmtheaters in het land, waaronder Luxor, een speciale vertoning van Dirty God van Sacha Polak in aanwezigheid van producent Marleen Slot en hoofdrolspeelster Vicky Knight.

Dirty God vertelt het verhaal van Jade (Vicky Knight), een jonge alleenstaande moeder die ernstig verbrand raakt door een zoutzuuraanval door haar ex. Haar gezicht wordt gereconstrueerd, maar haar schoonheid is verdwenen. Als ze langzaam afglijdt in zelfdestructie en verwijderd raakt van haar geliefden, moet Jade een drastisch besluit nemen om de grip op haar leven terug te krijgen.

Aanvang 22.00 uur met de mogelijkheid tot vragen stellen na afloop. Kaartjes aan de kassa van Luxor of via www.luxorzutphen.nl


Afsluiting seizoen Jazz at The Peacock

ZUTPHEN - Traditiegetrouw wordt ook het derde seizoen van Jazz at The Peacock afgesloten door de huisband van Jazz & So, de Old Iezer Jazzband. Zij treden zondag 14 april van 14.30 tot 17.00 uur op in Fort Bronsbergen.

Door de jaren heen heeft de band het repertoire steeds verder uitgebreid, en een half jaar geleden maakte Johan Smit (saxofoon/klarinet) zijn entree. De unieke sound van de band, laat zich het beste omschrijven als New Orleans Brittish Style. Warm, melodieus, en sterk in de collectieven. Veel solo sing along-werk van banjoïst/bandleider Nick Smit, maar ook meerstemmige nummers. Entree 8,50 euro.


jazzandsozutphen.nl