Foto: PR
Foto: PR Foto:

Hampshire Hotels presenteert eigen wijn

ZUTPHEN - Tijdens de halfjaarlijkse hotelvergadering in Almere op donderdag 28 maart jl., is de officiële 'Hampshire wijn' gepresenteerd aan alle eigenaren en hotelmanagers van Hampshire. De wijnen, een witte en rode variant, zullen vanaf vandaag in de hotels geschonken worden.

Speciaal voor deze gelegenheid, kwam Peter van Houtert, directeur van wijnimporteur Verbunt-Verlinden, vertellen over de wijn en de keuze: "Beiden mooie wijnen uit Zuid-Frankrijk, waar we als wijnimporteur trots op zijn en die tijdens de proefsessie door Hampshire ook als zodanig beoordeeld werden,", aldus Van Houtert. Na de korte introductie werden de glazen gevuld en er gezamenlijk geproost door de aanwezigen.

Afgelopen jaar is het idee ontstaan om een gezamenlijke 'Hampshire wijn' te gaan serveren aan de gasten. Een eigen wijn met de uitstraling van de hotelketen; een kwaliteitsproduct, met een eigen signatuur door het speciaal ontworpen Hampshire flessenlabel met logo.

De keuze voor de wijnen kwam tot stand door een proefsessie tijdens de algemene hotelvergadering in november 2018 in samenwerking met wijnimporteur Verbunt-Verlinden. Na een blinde proefsessie zijn er door alle aanwezigen twee wijnen uitgekozen; een Sauvignon Blanc en een Merlot. Beide wijnen komen van het wijnhuis Laurent Miquel, een familiebedrijf uit de regio Languedoc in Zuid-Frankrijk.


Tuinieren zonder exotische plaaggasten

WARNSVELD - Groei & Bloei afd. Zutphen nodigt iedereen uit voor de lezing op maandag 15 april door prof. Rob Leuven over 'Tuinieren zonder exotische plaaggasten'. Locatie: t Nut in Warnsveld. Aanvang 19.30 uur. Introducés en niet-leden betalen 3 euro.

De verspreiding van exotische planten- en diersoorten over de wereld neemt snel toe door globalisering van onze economie. Circa tien tot vijftien procent van de exoten heeft, vroeg of laat, ongewenste effecten op de biodiversiteit, ecosystemen, volksgezondheid, veiligheid of economie. De jaarlijkse kosten van deze invasieve exoten (plaaggasten) bedragen voor de Europese Unie al ruim 12 miljard euro per jaar. Ook tuiniers hebben in toenemende mate last van exotische plaaggasten zoals segrijnslak, buxusmotten of eikenprocessierups en uitheemse teken.

De lezing van Rob Leuven gaat over de omvang, risico's en aanpak van de wereldwijde verspreiding van invasieve exoten in relatie tot sierteelt, gewasteelt en (volks)tuinieren. Tuiniers zijn soms (onbedoeld) veroorzaker maar kunnen ook bijdragen aan vernuftige oplossingen. Participatie van tuiniers is dan ook onontbeerlijk bij de preventie van introductie, vroegtijdige signalering, snelle aanpak, milieuvriendelijke bestrijding en beheersing van ongewenste gevolgen van exotische plaaggasten.