Rik Vlutters schiet FC Zutphen (zat) naar 4-4 in spektakelstuk tegen Hulzense Boys

ZUTPHEN - Het was in de 90e minuut van de wedstrijd. FC Zutphen had een 0-2 en 1-3 voorsprong weggegeven, en stond met 4-3 achter. Diverse jongens jongens zagen het niet meer zitten. Maar niet Rik Vlutters. Hij ging vooraan in de strijd en bekroonde een voortreffelijke wedstrijd, met een nog mooier doelpunt. Vanaf 20 meter diagonaal in de kruising. Het was een prachtig sluitstuk van een spectaculaire wedstrijd die beide ploegen opvoerden. En dat onder leiding van een zeer goed leidende scheidsrechter Tulen.

Het waren twee compleet verschillende helften die de toeschouwers te zien kregen. FC Zutphen had voor de rust de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Maar na de rust knokten de mannen uit Nijverdal zich prima terug onder leiding van een uitstekend spelende Jorg Roetgerink, die op verschillende plaatsen in het team zich manifesteerde.

In de 18de minuut viel de verdiende 0-1. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij de sterk spelende Jelle Macare. Hij gaf een goede pass op Nathan Greven, die de doelman kansloos liet. FC Zutphen merkte dat er meer in zat. En dat resulteerde in de 28ste minuut in de 0-2. Een goede actie van Jesse de Vries bracht de bal bij Nathan Greven, die nu als aangever fungeerde op de handige Lars Huber, die in moeilijke positie toch wist te scoren.

Na de rust tapte Hulzense boys uit een ander vaatje. FC Zutphen liet zich de kaas van het brood eten, en dat had tot gevolg dat al in de 48ste minuut de 1-2 viel. De op zeker 20 meter vrij staande Jasper de Jong schoot met een prachtig doelpunt in de kruising de aansluitingstreffer binnen. Twee minuten later was het echter 1-3. Een prima genomen corner van Rik Vlutters zorgde voor een scrimmage voor het doel. Jort Bleumink wist hier het beste raad mee, en schoot keihard raak. Een minuut later was het echter 2-3. Zwak ingrijpen achterin zorgde er voor dat Fabian te Kolste in een kluwen van spelers kon scoren.
In de 69ste minuut een forse tegenvaller te verwerken. Een lange dieptepass van achteruit bracht de bal bij de gevaarlijke Jorg Roetgerink. Deze zorgde met een prachtige actie voor de 3-3. Even later had Jesse de Vries opnieuw pech dat zijn schot net geen doel trof en door doelman Loohuis werd gekeerd. Na opnieuw een goede aanval van de Zutphenaren schoot Jesse de Vries over. Maar in de 78ste minuut leek het doek definitief te vallen voor FC Zutphen. Opnieuw een prima actie van Jorg Roetgerink, die een voortreffelijke 2e helft speelde, zorgde voor de 4-3. Het wilde niet meer lukken bij FC Zutphen en diverse jongens lieten het hoofd hangen. Echter niet Rik Vlutters, die in de 90e minuut met een prachtig doelpunt voor de volkomen verdiende 4-4 zorgde.

Opstelling FC Zutphen
Owen Rietman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (31. David te Slaa), Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, Jelle Macare, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber ( 73. Joran van der Kamp), Nathan Greven (62. Michiel van der Beek ), Jesse de Vries.

Be Quick (zaterdag) wint ook voor de 13de keer op rij

ZUTPHEN - Een superstart zorgde dat er na 28 seconden al 1-0 op het scorebord staat. Het is Cengiz die Joey Steenbergen wegsteekt. De aanvoerder houdt de verdediging achter zich en lobt de bal mooi over de keeper heen. Be Quick zet deze start door en blijft aanvallen. Een snelle combinatie van Steenbergen en Tazelaar eindigt in een doorbraak van de linksback. Tazelaar weet de bal bij Rajabu te krijgen. De buitenspeler neemt aan en schiet hard binnen voor de 2-0. Be Quick blijft het spel maken in de eerste helft en vergroot de voorsprong met nog een goal. Nahimana onderschept de bal en Steenbergen leidt de counter in. Hij vindt Cengiz in de diepte en de behendige buitenspeler schiet de bal met een volley in het goal.

In de rust word er gewisseld. Yadir wordt beloond en betreedt het veld voor Rajabu. Na de rust lijkt Be Quick te slapen. Hoe makkelijk het in de eerste helft ging, zo moeilijk gaat het in de tweede helft. Er vallen gaten tussen de linies en UNI weet zelfs te scoren. Een voorzet valt in de zestien en de spits van UNI heeft alle tijd om te schieten voor de 3-1.
Be Quick probeert snel te antwoorden met Jamiro Steenbergen. Hij wurmt zich tussen de verdedigers in en wordt totaal omver gelopen door de verdediger. Waar de penalty niet word gegeven is UNI razendsnel in de counter. Be Quick weet de aanval niet af te stoppen en ziet UNI zelfs op 3-2 komen. Be Quick is nog steeds niet scherp en krijgt de bal weer niet weg in de zestien. Uni maakt hier weer dankbaar gebruik van, maar de goal wordt afgekeurd.
Schrijver valt geblesseerd uit en Gormez komt het veld in. Yadir weet zich mooi vrij te spelen en is niet van de bal te krijgen. De A-junior breekt helemaal door tot het 5-meter gebied en schiet de bal onder de keeper door voor de 4-2.

Een andere domper voor Be Quick is wel dat nu Ezafzafi ook uitvalt. Marlet maakt zijn competitiedebuut en ook deze jongeling drukt zijn stempel. Be Quick pakt door via Cengiz en Steenbergen. de Andrade speelt de bal op Cengiz en hij weet Steenbergen weer blind te vinden. Steenbergen blijft rustig en loopt zelfs iets te rustig door. Toch schiet hij zijn tweede van de middag binnen en brengt de 5-2 op het scorebord. Toch weten ook de gasten nog een keer te scoren.
Verder dan 5-3 komt Be Quick niet meer, alleen Jamiro Steenbergen weet de lat nog te raken. Be Quick zet ook overwinning 13 op rij achter hun naam.