Moeizaam gelijkspel Be Quick

ZUTPHEN - Afgelopen zondag ging Be Quick op bezoek bij Ratti/Socii (RS). Na afloop restte er slechts een schamel punt en dat was ook precies waar de ploeg maar recht op had.

In de beginfase was Be Quick duidelijk de bovenliggende partij. RS kwam nauwelijks over de middenlijn, maar de blauwwitten waren aanvallend veel te slordig om de tegenstander ernstig in de problemen te brengen. Sterker nog, in de 12de minuut had Be Quick de mazzel dat arbiter Wippo een duwfout in de zestien wegwuifde en de bal niet op de stip legde. Kort daarna was het aan de andere kant wel bijna raak. Naarmate het duel vorderde werd het niveau er niet beter op. Over en weer was er sprake van veelvuldig foute passing en beide teams slaagden er nauwelijks in enig balbezit te behouden.
Toch kwam Be Quick in de 35ste minuut op voorsprong. Dat kwam niet via een mooie aanval, maar door een serie sterke kapbewegingen van Saif Baig, die de bal vervolgens knap binnenschoot, 0-1. Hierna sleepte de wedstrijd zich naar de rust.
Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. SR was dicht bij de gelijkmaker na een schot op de paal in de 56ste minuut. Drie minuten later werd een kopbal van Jillert van Berkel van de doellijn gewerkt. Even leek Be Quick toch afstand te nemen toen Dani Kersten Baig vrij voor de doelman zette, maar deze redde fraai. Joey Parauti verving nu van Berkel. De invaller was meteen na zijn aantreden dicht bij een doelpunt, maar weer was de SR-keeper de reddende engel.
Bas Wienholts kwam vervolgens voor Nick Scharrenberg. Twaalf minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Werd de bal eerst nog van de doellijn gewerkt, maar in de rebound vloog deze toch tegen de touwen, 1-1. Meteen hierna had Kersten de 1-2 op zijn schoen, maar in kansrijke positie schoot hij hoog over. ,De jonge Noel Lawson verving Victor de Haan. In de slotminuten had aan beide zijden de winnende treffer nog kunnen vallen, maar het bleef gelijk en dat was wel de juiste eindstand.