Het juichen na de goal van Kevin v. Kooij. Foto: Suzanne Halfmouw
Het juichen na de goal van Kevin v. Kooij. Foto: Suzanne Halfmouw Foto:

Warnsveldse Boys boekt belangrijke overwinning op DCS

WARNSVELD - Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen DCS uit Zevenaar op het programma van de Warnsveldse Boys. De eerste wedstrijd had Warnsveld, tegen een sterke tegenstander die dan ook de eerste periode heeft gewonnen, met 3-0 verloren. Zij zijn dan ook een van de betere ploegen in deze klasse en doen nog volop mee aan de top.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. DCS is een technisch zeer vaardige ploeg en de Warnsveldse Boys kon door veel wilskracht en strijd meten met ze. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Beide ploegen hadden moeite hun voorwaartsen goed aan te spelen. DCS was gevaarlijk met hun goede passes van achteruit, de verdediging van de Boys stond echter als een huis en gaf weinig echte kansen weg. De rust ging dan ook in met een terechte 0-0 stand.

Na rust ging de strijd onverminderd door en in de 60ste minuut maakte Cas Lankhorst (eerstejaars A) een prachtige goal. Hij schoot de terugkomende bal mooi en beheerst in, 1-0 voor de Boys. Net als in de vorige wedstrijd, kwam in de volgende minuut de 2-0 op het bord te staan. Kevin van Kooij begon aan een solo en rondde dit prachtig af. DCS moest nu nog meer risico's nemen en met de nodige wissels probeerden zij alsnog iets te forceren. Maar met alles wat zij hadden werd er door de Boys gestreden om de punten. Mede dankzij de 'nieuwe' trainers Olaf de Ruijter en Michel Oudenampsen was er voldoende zelfvertrouwen bij de Boys om de 90 minuten er vol voor te gaan.

In de stand kwam dan ook geen wijziging meer en door deze drie punten hebben de Warnsveldse Boys de laatste plaats verlaten. Een goede wedstrijd die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Hoffman uit Haaksbergen.

Volgende week moet Warnsveldse Boys uit naar VIOD, een ploeg die gelijk staat met de Boys en er dus flink om de punten gestreden zal worden.

Bijeenkomst Oncologie Netwerk Zutphen: de Huid

ZUTPHEN - Op 9 april 10.00 tot 11.00 uur is er een bijeenkomst, georganiseerd door het Oncologie Netwerk Zutphen. Dit keer zullen Inge Teunissen en Annemiek Cornelissen, beiden werkzaam als huid-en oedeemtherapeut bij Dermedicare, vertellen over de huid. Er wordt informatie gegeven over de invloed van kanker op de huid en de gevolgen van de behandelingen tegen kanker zoals chemotherapie of bestraling. Ten tweede wordt er ingegaan op huidkanker en belangrijker nog: op de 'preventie van huidkanker'. Tot slot zal er ook informatie over littekens gegeven worden. De bijeenkomst is in Wijkcentrum Waterkracht Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. De toegang en koffie/thee zijn gratis