Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag. Foto: Willem Hamer
Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag. Foto: Willem Hamer

Lisanne Berendsen twaalfde op
Nederlands Kampioenschap Springen

ZUTPHEN/TOLDIJK – Tijdens de Regiokampioenschappen van Gelderland/Flevoland op 2 februari in Westervoort behaalde Lisanne Berendsen uit Toldijk met haar pony Falco van de Stompslag, uitkomende voor RV en PC Gorssel Zutphen, een derde plek in de klasse L cat. D/E. Hiermee verdiende de combinatie een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen, welke op 23 maart werden verreden op het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo.

Tijdens deze kampioenschappen komen de beste ruiters en amazones uit het hele land bij elkaar om te strijden om het Nederlands Kampioenschap. Lisanne wist met de door haar vader gefokte pony een hele mooie foutloze ronde te rijden en daarmee plaatste de combinatie zich voor de barrage.

In de klasse L wordt de barrage verreden op snelheid. Lisanne ging goed van start en wist een mooie tijd neer te zetten, helaas liep ze onderweg een pechbalkje op. Hierdoor vielen ze net buiten de ereprijzen, maar was deze prestatie goed voor een hele mooie 12e plaats in het eindklassement.