Fabienne Berendsen en Vivian Schiphorst behalen prijzen tijdens het clubkampioenschap van rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen. Foto: Willem Hamer
Fabienne Berendsen en Vivian Schiphorst behalen prijzen tijdens het clubkampioenschap van rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen. Foto: Willem Hamer

Vivian Schiphorst Clubkampioen 2019 met haar pony Cathleen

HENGELO/ZUTPHEN - Zondag 31 maart heeft rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen haar clubkampioenschap rondom haar mooie accommodatie aan het Oostveensepad/Damlaan Zutphen/Eefde gehouden. Er is gestreden om drie prijzen: een dressuurbokaal, springbokaal en de wisselbeker voor de clubkampioen.

De dag begon met de dressuur. In twee ringen werden de dressuurproeven afgelegd. De beste combinatie van elke ring mocht overrijden om de dressuurbokaal. Dit waren Fabienne Berendsen met Mitchel van de Stompslag en Vivian Schiphorst met Pipa Power. De jury gaf Fabienne de hoogste punten en daarmee heeft zij de dressuurbokaal gewonnen.
's Middags werd er gesprongen. Parcoursbouwer en tevens instructrice Emmy Bijsterveld had de springers een mooi parcours voorgeschoteld. Vivian Schiphorst bleef met haar pony Cathleen foutloos en zette in de barrage de snelste tijd neer. De springbokaal was voor haar. De laatste prijs die gewonnen kon worden was de wisselbeker voor het clubkampioenschap. Deze beker was voor de combinatie die zowel in het springen als de dressuur bij elkaar geteld het beste heeft gepresteerd. Vivian bleek de beste papieren te hebben en mocht de wisselbeker voor het tweede jaar achtereen mee naar huis nemen, omdat ze met haar pony Cathleen Clubkampioen 2019 is geworden.
Tijdens de prijsuitreiking was er ook aandacht voor een bijzondere sponsoractie. Het bedrijf Kroesen-Besselink uit Hengelo Gld. heeft mooie softshell jassen beschikbaar gesteld aan de leden. Veel leden hebben zo'n jas aangeschaft. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de vereniging, die Kroesen-Besselink hier heel dankbaar voor is. Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen kan terugkijken op een geslaagde dag.

Leden van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen. Foto: Willem Hamer