Voorjaarsconcert Oost-Gelders Symfonieorkest met Frans karakter

DOETINCHEM - De voorjaarsconcerten van het Oost-Gelders Symfonie Orkest (OGSO) op 13 en 14 april hebben dit jaar een volledig Frans karakter met een zwierige dansante suite, virtuoze stukken voor dwarsfluit en een volbloed symfonie. In twee werken soleert fluitiste Carola Ligt.

Van de Franse componiste (en pianiste) Cécile Chaminade (1857-1944) klinkt haar bekendste werk, het charmante Concertino voor fluit en orkest. Van haar iets oudere tijdgenoot François Borne (1840-1920) speelt het OGSO zijn briljante, soms grappige, Fantaisie brillante voor fluit en orkest uit 1900 waarin de componist thema's bewerkt uit Carmen, de nog immer zeer geliefde opera van George Bizet.

Het orkest dat onder leiding staat van Alexander Geluk, geeft hieraan voorafgaand een uitvoering van de orkestsuite Sylvia, een compilatie uit het tot in onze tijd succesvolle en geregeld opgevoerde ballet Sylvia van Leo Delibes (1836-1891). Het concert wordt besloten met de Eerste Symfonie van Edouard Lalo (1823-1892), een vierdelig klassiek romantisch werk.
Deze vier mooie muziekstukken met gracieuze typisch Franse melodieënrijkdom, en gecomponeerd door Franse componisten uit eenzelfde tijdsperiode (misschien niet allemaal even bekend) staan garant voor een fantastisch voorjaarsconcert.

Carola Ligt studeerde fluit bij Raymond Delnoye aan het Conservatorium in Tilburg en behaalde 'met onderscheiding' haar diploma docerend musicus, uitvoerend musicus en aantekening kamermuziek. Sinds 1996 is zij eerste fluitiste bij het Orkest van het Oosten in Enschede. Daarnaast is Carola hoofdvakdocente aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en Zwolle.

Concerten
De concerten vinden plaats op zaterdag 13 april om 20.00 uur in Schouwburg Amphion in Doetinchem en op zondag 14 april om 14.30 uur in Theater de Hanzehof in Zutphen. Kaarten kosten uitsluitend in de voorverkoop tot uiterlijk 7 april 18 euro (10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en CJP-houders). Na 7 april kosten de kaarten 20 euro en via de Hanzehof 20,25 euro. Reserveren kan via de website.


www.ogso.nl