Mogelijke wijziging bestemmingsplan

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - De Witte Vleugel valt onder het bestemmingsplan 'Oude stad/IJsselkade' en heeft een maatschappelijke bestemming. Echter, zowel maatschappelijke als commerciële initiatieven hebben evenveel kansen, zegt de gemeente. Een eventuele bestemmingsplanwijziging is dus niet uitgesloten. De Witte Vleugel is halverwege de twintigste eeuw gebouwd en bestaat uit twee bouwlagen met een kelder en een zolder. De van oorsprong gebouwde kantoorvleugel werd later gebruikt door de Stichting Studie Rechtspleging. Vanaf 2013 had het gebouw verschillende bestemmingen.


Rondleiding parken Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 31 maart, het begin van de zomertijd, organiseert het IVN samen met de Bomenstichting een wandeling door de parken van Zutphen. Hier zijn veel verschillende bomen aangeplant op de oude vestingwerken.

Gidsen van beide organisaties leiden de deelnemers rond en vertellen over de diverse bomen en planten die er groeien. Vaak staan mensen versteld van de bijzondere natuur midden in de stad. Ook de geschiedenis van deze omgeving is interessant. De wandeling start om 14.00 uur achter de Hanzehof. De parkeerplaats is aan de Fanny Blankers Koenstraat, daar start ook de wandeling. Iedereen kan gratis mee, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie, neem telefonisch of per e-mail contact op.


ktengrotenhuis@kpnmail.nl

0575 - 471 995


Karpers uitgezet in de Berkel

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 23 maart heeft de Federatie Midden Nederland 120 karpers uitgezet verspreid over 7 stuwvakken in de Berkel tussen Lochem en Zutphen. Karpers planten zich in Nederland nauwelijks succesvol voort zodat zo nu en dan een uitzetting noodzakelijk is om een voor sportvissers interessant karper bestand te behouden.

De karper uitzet in de Berkel is een onderdeel van een meerjarig karper uitzetproject binnen het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. De lichting bestond voor een helft uit schubkarpers en de andere helft zijn spiegelkarpers. In november werden er al 150 karpers uitgezet in de Berkel tussen Duitse grens en Lochem. Nu was het andere deel van de Berkel aan de beurt. Deze tweede uitzetting wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Waterschap Rijn en IJssel. Afgelopen zomer hebben vrijwilligers vanuit de sportvisserij heel erg veel vissen gered uit de droogvallende beken en sloten. Als dank hiervoor heeft het Waterschap een bijdrage geleverd aan visherstel in haar werkgebied.
Komend najaar wordt gekeken of andere drooggevallen wateren van nieuwe vis kan worden voorzien. Ook wil de federatie op een aantal plaatsen het herstel van de visstand bevorderen door een kleine uitzet van blankvoorn en zeelt. Deze vissen kunnen zich weer voortplanten en zo een basis vormen voor het herstel van een natuurlijke visstand.


Repair Café Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 30 maart is er tussen 13.00 tot 16.00 uur Repair Café in de Stadswerkplaats. Het team van vrijwillige vakkundige reparateurs staat dan weer klaar om de meest uiteenlopende voorwerpen (proberen) te repareren. Locatie: De Waarden 309, Helbergen, in een bocht van de Laan van Eme.


stadswerkplaats-zutphen.nl