Voorlopig nog geen nieuwe invulling Witte Vleugel

ZUTPHEN - De zoektocht van de gemeente Zutphen naar een nieuwe functie voor de Witte Vleugel van het stadhuis heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Wel zijn er gesprekken met kandidaten over mogelijke verkoop van het pand.

Door Alize Hillebrink

Vorig jaar september startte de gemeente met de inschrijving voor een nieuwe huurder van de Witte Vleugel. Ondanks veel belangstelling werd er geen geschikte kandidaat gevonden. Wethouder Annelies de Jonge: "Niemand voldoet aan de criteria. Maar dat maakt niet dat alles verloren is."

Vier kandidaten
De gemeente bereidt nu de optie van verkoop van het pand voor. "De markt geeft aan dingen anders te willen," zegt wethouder Laura Werger. "We hebben nu vier serieuze partijen, waarvan twee kandidaten hebben aangegeven het pand te willen kopen. Met hen gaan we verder in gesprek." Het pand wordt opnieuw getaxeerd op basis van de beoogde bestemming.

Culturele trekpleister
De gemeente wil van het 's Gravenhof een culturele trekpleister maken. Daartoe krijgt het 's Gravenhof een nieuwe, tevens autovrije, inrichting. De jury die belast is met de beoordeling van de kandidaten, adviseert om vast te houden aan de criteria over de beoogde bijdrage van de Witte Vleugel aan de aantrekkelijkheid van 's Gravenhof als cultuurhistorisch ontmoetingsplein. De jury bestaat uit een inwoner en vertegenwoordigers van Walburgiskerk, binnenstadmanagement, gemeente en Wijnhuisfonds.


Lees verder op pagina 13