Verkeer leer je niet in de klas

WARNSVELD - Kinderen van de Scheperstee leren tijdens een groot verkeersproject veilig aan het verkeer deel te nemen. Daarom wordt er samengewerkt met instanties als de NS en de ANWB. Zo leren ze over veiligheid rond het spoor, de remweg van auto's en ook technisch fietsen. Want je kunt wel weten dat je op de rotonde je hand moet uitsteken, maar dan moet je wel met één hand kunnen fietsen! Mocht u dus een kind zien fietsen dat heel netjes de hand uitsteekt en uit de dode hoek van vrachtwagens blijft: grote kans dat het een Scheperstee-leerling is.


Laat ons loven

WARNSVELD - Zondag 31 maart om 15.30 uur geeft het gerenommeerde Vocaal Ensemble Zutphen (VEZ) een gratis concert in de Martinuskerk in Warnsveld. Het thema is: Laudamus (Laat ons loven).

Dat thema klinkt onder meer door in koorwerken van Sweelinck (Magnificat) en Mendelssohn (Nunc dimittis). VEZ brengt ook het prachtige Nachtlied van Reger.
Verder kan men genieten van een voorproefje van het evenement 'Mozart in Zutphen' (alle missen van Mozart), wanneer op 26 mei VEZ de Dominicusmesse van Mozart brengt in de Walburgiskerk. Op 31 maart in Warnsveld brengt het ensemble die mis vast ten gehore, met pianobegeleiding.

Solisten zijn Marian Dragt, sopraan, Luis Oliva, tenor, en overige solisten uit het koor. Piano: Ivo Boytschev. Het geheel staat onder leiding van Iassen Raykov.

Toegang gratis, vrije gift. Na afloop zijn met korting kaarten te koop voor het evenement 'Mozart in Zutphen'.