Ziggy bij MixxiM

ZUTPHEN - Ziggy zal op 29 maart van 20.00 tot 00.00 uur moderne popliedjes en oude klassiekers brengen bij MixxiM, Vaaltstraat 4 in Zutphen. De toegang is gratis. Ziggy is een Nederlandse popartiest bekent van Idols. Na Idols heeft Ziggy veel opgetreden door heel Nederland en een eigen single uitgebracht.


Koor en strijkers laten uitvoering van 'Die Sieben letzten Worte' horen

ZUTPHEN - Na de eerste koorvesper in de Walburgiskerk Zutphen op zondag 7 april om 16.00 uur met het Catharina Collegium onder leiding van Elske te Lindert, is er op woensdag 10 april 2019 om 20.00 uur een Passieconcert met de uitvoering van 'Die Sieben letzten Worte' van Joseph Haydn in de versie voor koor en strijkers.

Het is oorspronkelijk een orkestwerk dat bestaat uit zeven langzame symfonische bewegingen, dat later door Haydn is bewerkt tot een versie voor koor en strijkers. Dit wordt ten gehore gebracht door het Nieuw Vocaal Ensemble, een professioneel kamerkoor dat in het leven geroepen is door dirigent Klaas Stok en dat bij dit concert voor het eerst naar buiten treedt. De strijkers uit het Parnassus ensemble, die dit concert begeleiden, zijn afkomstig uit Het Gelders Orkest, Combattimento en het Meander Kwartet. Het Parnassus-ensemble heeft zich sinds de oprichting in 1994 gespecialiseerd in het uitvoeren van o.a. cantates van Bach en begeleidt koren bij de uitvoering van werken uit de Barok en de Klassieke periode.

Voor meer informatie en de toegangsprijs (tot en met 16 jaar gratis), zie de website.


www.baderorgel.nl


Happy Days in het Bornhof

ZUTPHEN - Op woensdagmiddag 3 april treedt het orkest Happy Days op in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. De middag begint om 14.00 uur en de entree bedraagt 3 euro, inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze.

Het orkest bestaat uit 25 leden, onder leiding van dirigent Ilia Belianko. Concertmeester is Paul van Woerden. Aanvankelijk bestond het repertoire uit Weense salonmuziek, walsen en operette melodieën. In de loop der jaren is het uitgebreid tot muziek van zeer uiteenlopende stijlen zoals marsen, latin dansen, swingnummers en selecties uit filmmuziek en musicals.

Meer informatie via het Bornhof (op maandag tussen 13.00-16.00 uur en woensdag tussen 9.30-12.00 uur) of telefonisch.


06 - 536 753 98


Literair feestje sluit Boekenweek af

ZUTPHEN - Samen met de Marspoort Galerie organiseert Schrijverscafé Shut Up And Write een literair feestje op 31 maart, ter afsluiting van de Boekenweek 2019. Schrijvers uit Zutphen en Deventer dragen voor uit eigen werk, met een knipoog naar het boekenweekthema 'de moeder, de vrouw'. Het programma loopt van 14.00 tot 17.00 uur en bestaat uit drie voordrachtrondes van ongeveer 40 minuten. De toegang is vrij.

Onder anderen treden op oud-stadsdichter Anna Wiersma en kunstenares Jet Rotmans. In de pauzes zorgt Shut up and write deelnemer Tooske Hinloopen voor muzikale omlijsting met haar piano.


Figuranten welkom bij opname videoclip in Uffie's

ZUTPHEN – Op zondag 31 maart zal het Zutphense Trio Bungu Bungu een videoclip opnemen in de gewelvenkelder van Eetcafé Uffie's. Trio Bungu Bungu bestaat uit zanger, bassist Frank Ong-Alok, accordeonist Wolfram Reisiger en slagwerker Erik Snellink. Er wordt een clip opgenomen voor een nieuw Nederlandstalig nummer.

De bedoeling is dat het publiek meezingt en danst en daarvoor zal er een kleine choreografie worden bedacht en aangeleerd. Qua leeftijd wordt een ondergrens aangehouden van 16 jaar. De opnamen starten om 10.30 uur en zal enkele uren in beslag nemen. De clip die uiteindelijk zal worden aangeboden aan diverse radio en tv-stations in Nederland en overzeese Nederlandstalige media. De dresscode is mouwloos, aangezien het nummer over deodorant gaat. Zin om te figureren met zang en dans? Opgave kan via fttp@planet.nl.


Zanglust Empe geeft Koffieconcert

EMPE - Op zondag 7 april geeft Dameskoor Zanglust Empe een koffieconcert, dit in samenwerking met Accordeonvereniging AMADY uit Brummen. Het concert wordt gehouden in 't Oortveld te Empe, de zaal is open vanaf 10.30 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.