Acro teams SZG Zutphen. Foto: PR
Acro teams SZG Zutphen. Foto: PR

Drie teams van SZG Zutphen op ONK Acrogym

ZUTPHEN - Op zaterdag 23 maart mochten twee D jeugd trio's en een senioren E duo van SZG meedoen aan het ONK Acro in Wijchen.

Allereerst was het de beurt voor Lynn en Bette. Ze lieten een hele nette oefening zien met goede onderdelen. De meiden kregen een super goed cijfer. Even later mochten Elin, Lieke en Marit de vloer op. Ze lieten een erg goede oefening zien, het enthousiasme spatte er vanaf. Tot slot was het aan Esma, Linde en Jasmijn. Ook hun oefening zag er top uit. De dans ging mooi synchroon en ook de onderdelen zagen er goed uit. Lynn en Bette staan nu tweede reserve voor de halve finale.


FC Zutphen (zat.) op bezoek bij Hulzense boys in Nijverdal

ZUTPHEN - Op zaterdag 30 maart speelt FC Zutphen de inhaalwedstrijd bij Hulzense boys in Nijverdal. De grote vraag is of FC Zutphen na de belangrijke 1-3 overwinning bij Den Ham de goede lijn kan doorzetten. De mannen uit Nijverdal verkeren in goede vorm. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen bij ASC Dalfsen met liefst 0-5 en thuis afgelopen zaterdag tegen nummer 3 WVF met 1-0. Daardoor neemt men met 31 punten de zesde positie in.

FC Zutphen is met vijf andere teams in een zware strijd gewikkeld om nacompetitie of directe degradatie te ontlopen. Rode lantaarndrager Oranje Nassau verloor zaterdag, waardoor men op 7 punten staat van plaats 13 namelijk ASC "62 en op 8 punten van 4 ploegen, die allen op 18 punten staan. Dat zijn FC Zutphen, DZSV, Den Ham en De Esch. Het is zaak voor FC Zutphen om van de twaalfde en dertiende plaats weg te blijven, omdat dit nacompetitie tot gevolg heeft. De overwinning met 1-3 afgelopen zaterdag in Den Ham was dus van groot belang. De overwinning kwam tot stand dankzij twee doelpunten van jeugdspeler Lars Huber.

Het zal er de komende weken op aan komen om de belangen van zowel zaterdag 1 als ook het team JO-19-1 in de gaten te houden. Daarbij is het voor de jongens die vanuit de jeugd in het eerste elftal komen van groot belang dat ook dit elftal in de tweede klasse blijft. Voor de vereniging is het van belang dat het JO-19 team op het huidige hoge niveau blijft spelen, om ook in de toekomst voor voldoende weerstand van de jeugd, die volgend jaar over gaat vanuit de JO-17, te kunnen zorgen. Goede onderlinge contacten binnen de technische staf zijn daardoor van wezenlijk belang.

Positief was het dat afgelopen zaterdag Hidde Ruessink na een langdurige blessure weer terug was. Verder zal Luuk Meijer zaterdag weer van de partij zijn. Hij was in de wedstrijd tegen Den Ham geschorst. Hij is zowel achterin als op het middenveld inzetbaar. Verder is het te hopen dat ook Niek Bakkerweerd weer fit is. Hij kan zowel achterin als in de spits ingezet worden.

De belangen voor deze wedstrijd zijn dus groot. Het verslaan van een ploeg in het linker rijtje levert extra bonuspunten, maar vooral ook zelfvertrouwen op. Dat dit mogelijk is, leerde de thuiswedstrijd, waarin Hulzense boys met 3-0 werd verslagen. Maar van onderschatting zal bij de mannen uit Nijverdal nu geen sprake meer zijn. Supporters zijn van harte welkom.