Aquarius. Foto: PR
Aquarius. Foto: PR

Film over moedige strijd tegen vastgoedspeculant

ZUTPHEN - Vrouw in Beeld, een initiatief van Zussen rond Zutphen, Stichting De Geboortenis en het Luxor Theater, toont elke eerste maandag van de maand om 20.00 uur een film in Luxor met onderwerpen die bij vrouwen leven. Na afloop is er altijd gelegenheid om de film met elkaar te bespreken. Op maandag 1 april om 20.00 uur staat Aquarius uit 2016 geprogrammeerd.

Aquarius is een uitdagende, zinderende film over menselijke en maatschappelijke verhoudingen, waaraan niks geijkt of voorspelbaar is. De Braziliaanse grande dame Sonia Braga speelt een gepensioneerde muziekcriticus die het opneemt tegen een malafide vastgoedbedrijf, dat geld ziet in de plek waar haar appartement staat met uitzicht op zee en die haar herinneringen, leven en liefde herbergt. De film won van talloze prijzen, onder meer voor de formidabele hoofdrolspeelster.

Kaartjes en reserveren aan de kassa of via de website.


www.luxorzutphen.nl


Inspirerende verhalen

ZUTPHEN - In februari en maart organiseert het Stedelijk Museum Zutphen elke zondag een inspiratiebijeenkomst en meet & greets met de uitblinkers van de tentoonstelling Zutphense Uitblinkers. De komende zondagen staan in het teken van verbeelding en inclusie.

Op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 16.30 uur geeft kunstenaar Edith Meijering een artisttalk mét mini-workshop in het Stedelijk Museum Zutphen. Ze vertelt over haar verblijf als artist in residence in Ålvik en laat zien hoe haar persoonlijke wereld terugkomt in haar werken en hoe je haar werk kunt lezen door iets over kunstgeschiedenis te weten. Geïnspireerd door haar verhaal, gaan deelnemers zelf aan de slag met het schilderen van een eigen werk.

Zondag 31 maart van 14.00 tot 17.00 uur geeft Buddy to Buddy een kijkje in het leven van nieuwkomers die in Zutphen zijn neergestreken. Hoe is het om alles achter te laten en een nieuw bestaan op te bouwen? Aan de hand van voorwerpen die zijn meegenomen tijdens de reis naar vertellen zij hun verhalen. De expositie 'Things they carried' is in samenwerking met Musea Zutphen samengesteld en te zien in het auditorium van de musea.

Eenmaal aangekomen in Nederland zal je jezelf opnieuw moeten leren kennen. Welke betekenis hebben Nederlanders in dit proces? Ben je welkom, word je gezien? En is er sprake van wederzijdse integratie? Willemijn Voorham, Zutphense Uitblinker en oprichter van Buddy to Buddy, deelt haar blik op deze vragen. Ook leuk: Vrienden van Buddy to Buddy hebben gratis toegang tot het hele museum.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@museazutphen.nl. Voor meer informatie, de kosten en aanmelden, zie de website.


www.museazutphen.nl