Geschiedenis Gorsselse Heide

GORSSEL - IVN en Marke Gorsselse Heide houden op zondag 24 maart om 14.00 uur een excursie over de geschiedenis van Gorsselse Heide. De start is vanaf de hoek Reeverdijk/Elzerdijk in Eefde.

De Gorsselse Heide was als 'gemeengrond' in gebruik door boeren uit de omgeving. Schapen werden gehouden voor de lakenproductie, gagel werd gebruikt voor het bereiden van bier. Vanaf midden 19e eeuw tot 2006 was het in gebruik als militair oefenterrein. Koning Willem I en Koningin Wilhelmina namen er parades af. Tankgrachten, grote hekken, een schietbaan, oefenbaan en kogelvangers herinneren aan die tijd. In 2009 is dit gebied 'wegens vrede' aan Stichting IJssellandschap verkocht en nu is deze natte heide een particulier natuurgebied. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar plekken die herinneren aan deze geschiedenis.

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De excursie duurt ongeveer twee uur. Honden kunnen helaas niet mee. Het kan nat zijn op de heide; denk aan geschikt schoeisel (evt. laarzen).


markegorsselseheide.nl

ivn.nl/afdeling/zutphen

06 - 543 527 48


Lezing over leven in vrede

ZUTPHEN - In Zutphen wordt op 27 maart a.s. om 13.30 uur op Braamkamp 244 een Omega-lezing gegeven; 'Evolution & The Golden Age'. Ingegaan wordt op een kosmisch plan om wereldwijd met elkaar in eenheid en vrede te leven.

Het boeiende van de lezing is dat deze wordt gegeven in de Omega-energie, die een zuiverende werking heeft. De lezing wordt gegeven in eenvoudig Engels. Informatie en nabespreking in Nederlands. Duur ruim 1 uur, kostenloos.

Info en aanmelden: Liesbeth de Groot, 06 49 64 50 26 - liesbethdegroot@outlook.com.


Muziektheatergroep op het Bornhof

ZUTPHEN - Muziektheatergroep Musesi, de Musical Selection Singers, komt op zondag 24 maart om 14.00 uur in het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. Entree 3 euro, inclusief een kopkoffie/thee en een pauzesapje.

Bezoekers kunnen luisteren en kijken naar een voorstelling vol prachtige herkenbare gedichten, bekende en onbekende liedjes van onder andere Leen Jongewaard en Frank Sinatra.

Voor meer informatie kan men terecht bij Team Activiteiten & Welzijn Het Bornhof bereikbaar op telefoonnummer 06-53675398. Het team is op kantoor aanwezig op maandag tussen 13.30 en 16.00 uur en woensdag tussen 9.30 en 12.00 uur.


Basiscursus genealogie

DOETINCHEM - De Nederlandse Genealogische Vereniging verzorgt bij Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een basiscursus genealogie, die start op 22 maart. Het betreft een cursus van vier vrijdagmiddagen vanaf 22 maart, van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus is bij het ECAL, in de Brewinczaal op de eerste verdieping van 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. De cursus kost 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie en thee, en 22,50 euro voor leden van de NGV. Aanmelden voor 20 maart via info@ecal.nu of via tel. 0314-787078.