De jeu de boules baan in de binnentuin van het Bornhof is door de leerlingen van de Anne Flokstraschool onder handen genomen. Foto: PR
De jeu de boules baan in de binnentuin van het Bornhof is door de leerlingen van de Anne Flokstraschool onder handen genomen. Foto: PR Foto:

Het Bornhof en de Anne Flokstraschool werken samen voor NLdoet

ZUTPHEN - Afgelopen weekend is er hard gewerkt door vrijwilligers van het Bornhof en leerlingen en docenten van de Anne Flokstraschool tijdens NLdoet op het Bornhof. De jeu de boules baan in de binnentuin van het Bornhof is door de leerlingen van de Anne Flokstraschool onder handen genomen. De jeu de boules baan is weer onkruid vrij en klaar voor gebruik. De vrijwilligers van het Bornhof hebben met een sopje de tuinmeubels schoongemaakt. Het geheel is in stijl afgesloten met een gezamenlijke lunch.

De leerlingen van de Anne Flokstraschool gaan de komende weken de binnentuin verder verzorgen om te leren in de praktijk als onderdeel van het vak Groen.

Wanneer het weer het toelaat kan de jeu de boules baan weer (gratis) gebruikt worden door iedereen die dat wil. De baan is bereikbaar via het Buurtcentrum van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.


GroenLinks: meer parkeerplekken voor de fiets

ZUTPHEN - GroenLinks wil meer parkeervoorzieningen voor fietsen in en rond de binnenstad. Langs de meest gebruikte fietsroutes naar de binnenstad kunnen er zeker 150 zogenoemde 'fietsnietjes' bijkomen zonder het straatbeeld aan te tasten, aldus raadslid Dolf Logemann en forumlid Casper Jansen. Aan die fietsnietjes kunnen minimaal 300 fietsen veilig en netjes worden gestald.

Fietsnietjes is de populaire naam voor de metalen standaards die ook nu al her en der in en rond de binnenstad staan. GroenLinks levert er ook een overzicht bij van de meest voor de hand liggende plekken. De raadsfractie van GroenLinks zal hiertoe in de eerstkomende raadsvergadering een voorstel doen.

Toen GroenLinks een aantal jaren geleden ook al een voorstel deed voor extra parkeervoorzieningen voor de fiets is het aantal 'fietsnietjes' in eerste instantie fors uitgebreid. Bij de herinrichting van de Groenmarkt zijn er ook weer veel nietjes weggehaald. In het voorstel van GroenLinks komen die nietjes terug en wordt ook elders het aantal uitgebreid.